sursa foto:  unicef.org

Veste bună de la Agenția Europeană pentru Medicamente: Companiile Pfizer şi BioNTech sunt pregătite să livreze pentru țările membre ale Uniunii Europene vaccinul lor anti-COVID-19

Companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech au anunţat că sunt pregătite să livreze în ţările membre ale Uniunii Europene vaccinul lor anti-COVID-19, după ce acest produs farmaceutic a fost autorizat luni de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

„Suntem pregătiţi să începem livrarea primelor doze de vaccin imediat după ce vom primi semnalul verde de la Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele companiei germane BioNTech, Ugur Sahin, într-un comunicat.

„Această zi este deosebit de emoţionantă pentru noi, cei de la BioNTech (…) Suntem încântaţi că am făcut încă un pas spre potenţiala livrarea a primului vaccin în Europa pentru a ajuta în combaterea acestei pandemii devastatoare”, a adăugat Ugur Sahin, prezent la sediul din Mainz al companiei germane.

„Dacă Comisia Europeană aprobă autorizarea, suntem pregătiţi să începem livrarea vaccinului spre siturile desemnate de către guverne peste tot în cadrul UE”, a declarat la rândul său Albert Bourla, directorul general al grupului american Pfizer.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat luni vaccinul Pfizer-BioNtech, primul vaccin care va putea să fie distribuit în Europa pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Comisia Europeană va trebui să aprobe în mod oficial această autorizare, pentru a putea să lanseze campaniile de vaccinare a populaţiei la nivel european.

Primele vaccinări vor începe duminică, 27 decembrie, a anunţat deja Comisia Europeană.

Uniunea Europeană a rezervat deja aproape 200 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, cu opţiunea de a achiziţiona 100 de milioane de doze suplimentare.

Acest vaccin a dovedit o eficienţă estimată de 95% în studiile clinice realizate pe scară amplă de producătorii săi.

Mai multe ţări, precum Marea Britanie, Canada şi Statele Unite, au autorizat deja vaccinul Pfizer-BioNTech şi au demarat campanii de vaccinare, conform agerpres.ro.

Citește și:

La 31 de ani de la Revoluție, Petre Roman are 2 pensii! Primul premier post-decembrist ia 181.500 de lei pe an, doar din pensii

Răsturnare de situație! Francisc Tobă intră în Parlament, chiar dacă a fost exclus de AUR! Va avea șofer și secretară, pe banii statului

Bani în plus pentru pensionari! Cum este posibil

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare