sursa foto:  realitatea.net

Răsturnare de situație! Francisc Tobă intră în Parlament, chiar dacă a fost exclus de AUR! Va avea șofer și secretară, pe banii statului

Update! Francisc Tobă a semnat că renunță la mandatul de parlamentar, iar acum nu mai recunoaște. Vezi mai multe AICI!

Dezvăluire Bugetul.ro. Legea e clară! Francisc Tobă, acuzat de crime la Revoluție, va intra în Parlamentul României, deși conducerea Alianței pentru Unirea Românilor i-a invalidat mandatul.

Bugetul.ro a verificat legea, iar aceasta este de partea lui Tobă.

În conformitate cu Articolul 2 alin. (2) din Legea nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, „validarea mandatului de deputat sau de senator se face în conformitate cu prevederile regulamentului fiecărei Camere”.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaților, ce a fost verificat de Bugetul.ro, „Comisia de validare propune validarea mandatelor deputaţilor ale căror dosare sunt complete şi se constată că alegerea respectivilor deputaţi a fost făcută în conformitate cu prevederile legale”.

Vezi și EXCLUSIV Să rădem cu Clotilde Armand! Și-a trecut în CV-ul oficial că a fost ‘primar pentru o noapte’ în 2016, la Sectorul 1

Cum nu există o hotărâre judecătorească de condamnare a lui Francisc Tobă, acesta nu poate fi împiedicat să devină deputat.

Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat în cazul în care constată încălcarea prevederilor legale privind condiţiile de eligibilitate şi în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă şi irevocabilă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral”, spune alin. (3) din Art. 7 al Regulamentului privind constituirea Camerei Deputaților.

Vezi și EXCLUSIV Un greu al Sistemului revine la butoane? Fostul șef ‘Doi și-un sfert’ ar putea ajunge la IGPR!

Francisc Tobă – deputat independent cu șofer și secretară

Exclus din AUR, dacă nu va fi cooptat de un alt partid, Francisc Tobă devine candidat independent. Legea este extrem de darnică cu deputații independenți. Camera Deputaților îi pune la dispoziție șofer și secretară.

Conform Art. 13 alin. (1) „Deputaţii care nu au devenit membri ai unor grupuri parlamentare constituite la întrunirea Camerei Deputaţilor, deputaţii ale căror grupuri parlamentare s-au desfiinţat, precum şi deputaţii deveniţi independenţi, prin demisie, prin excludere din partid, prin părăsirea unui grup parlamentar, dacă nu s-au constituit în grupuri parlamentare în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (1)-(4), au următoarele drepturi:

a) să intervină la dezbaterile generale, respectiv la dezbaterea moţiunilor, într-un interval de 20 de secunde, având posibilitatea să-şi cumuleze aceste secunde pentru o singură intervenţie realizată printr-un reprezentant comun;
b) să delege un reprezentant comun, în calitate de observator fără drept de vot la lucrările Comitetului liderilor grupurilor parlamentare;
c) să participe la delegaţiile în străinătate ale grupurilor de prietenie, ale comisiilor permanente sau pe bază de invitaţii personale, cu acordul Biroului permanent”.

Deputaţilor prevăzuţi la alin. (1) li se vor pune la dispoziţie pentru folosinţă comună, de către secretarul general, pe baza deciziei Biroului permanent, o sală de şedinţă, logistica adecvată, un autoturism şi personal tehnic compus dintr-un şofer şi o secretară”, se arată la alin. (2).

George Simion: Nu validăm mandatul lui Francisc Tobă

Suntem în zilele Revoluţiei, pe care noi le comemorăm, avem campanii speciale în acest sens, campania Eroii nu mor niciodată, organizată în fiecare an, şi de aceea am luat hotărârea de a nu valida mandatul colonelului Francisc Tobă şi de a nu intra prin intermediul AUR acest domn în Parlamentul României. E o decizie grea, e o decizie care s-ar putea să ne afecteze, dar mai important pentru noi este să fim corecţi, să fim cinstiţi şi să nu facem greşeli”, a afirmat Simion, sâmbătă, într-un video postat pe Facebook.

Francisc Tobă: E o poveste frumoasă

„E o poveste frumoasă, dar care nu are suport legal. Un mandat nu poate fi invalidat decât în condițiile legii și legea spune foarte clar că mandatul e invalidat de Comisia de validare doar dacă în campania electorală candidatul a săvârșit fapte penale legate de aplicarea legiie electorale. Eu nu sunt în această situație”, a afrimat Tobă, conform B1.ro.

„Referitor la acuzele aduse privind activitatea mea din timul Revoluției, am pus al dispoziția conducerii AUR, acum vreo 10 zile, tot dosarul din care reiese foarte clar că cea mai înaltă instanță militară – Curtea de Apel Militară – a decis neînceperea urmăririi penale, pentru că faptele nu există și rechizitoriul e lovit de nulitate absolută, pentru că nu a respectat Codul de Procedură Penală. Am primit sentința în 2004”, a mai declarat Tobă, pentru B1 TV.

Francisc Tobă a spus apoi că e acuzat de „crime și alte prostii (…) care nu s-au confirmat”.

Vezi și

Bani în plus pentru pensionari! Cum este posibil

Pilonul II de pensii private vs. depozitul bancar. Ce se întâmpla cu banii românilor care contribuie la pensia privată

Vești de ultim moment pentru milioane de pensionari. Cu cât a crescut pensia medie lunară

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare