sursa foto:  Graiul Maramuresului

Bani în plus pentru pensionari! Cum este posibil

Majoritatea pensionarilor pot să își rotunjească veniturile, în cazul în care își doresc, lucru care este permis și reglementat și de legislația în vigoare.

Astfel, la modul general, pensionarii pot face acest lucru fiind persoane fizice autorizare sau prin drepturi de autor.

Cei mai favorizați sunt cei care s-au pensionat pentru limită de vârstă. Pentru ei legislația este mult mai permisivă în ceea ce privește posibilitatea de a cumula pensia cu alte venituri – spre deosebire de pensionarii anticipat sau de cei în grad de invaliditate.

Avantajul celor care sunt pensionați pentru limită de vârstă este că pot cumula pensia cu un salariu obținut printr-un contract de muncă. Acest lucru nu este posibil pentru cei care sunt penționați anticipat și nici cei cu grad de invaliditate.

Veniturile din activități independente sunt definite în Codul fiscal drept veniturile obținute de către persoana care dispune de libertatea de alegere a locului și modului de desfășurare a activității, precum și a programului de lucru, de libertatea de a desfășura activitatea pentru mai mulți clienți, de către persoana care își asumă riscurile inerente activității, care are personal angajat sau care îndeplinește oricare dintre celelalte criterii din Codul fiscal, notează avocatnet.ro.

Desigur, alta e discuția în ceea ce privește impozitele și alte dări pe care statul le pune în seama acestor pensionari pentru veniturile respective – și pensionarii trebuie să completeze declarația unică dacă obțin astfel de venituri.

Citește și:

Pilonul II de pensii private vs. depozitul bancar. Ce se întâmpla cu banii românilor care contribuie la pensia privată

Vești de ultim moment pentru milioane de pensionari. Cu cât a crescut pensia medie lunară

Noi atenționări pentru șoferi! Se dau amenzi pentru acest gest

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare