sursa foto:  stirileprotv.ro

Vești bune pentru Ucraina! Șefa Comisiei Europene asigură Kievul că va beneficia de sprijin necondiționat din partea blocului comunitar

Ucraina va beneficia de sprijin necondiţionat din partea blocului comunitar, a transmis sâmbătă șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precizând faptul că această ţară trebuie să reziste în faţa atacurilor ruseşti pentru a apăra valorile europene.

 

 

 

„Suntem alături de Ucraina, fără niciun fel de ‘dacă’ sau ‘dar'”, a afirmat Ursula von der Leyen într-un discurs ţinut la un eveniment al partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), la Düsseldorf, în Germania.

Ucraina „luptă pentru valorile noastre comune, luptă pentru respectarea dreptului internaţional şi pentru principiile democraţiei şi de aceea Ucraina trebuie să câştige acest război”, a spus ea.

Von der Leyen şi colegii săi comisari europeni plănuiesc un summit UE-Ucraina la 3 februarie.

Totodată, ea a pledat pentru trecerea în forţă a Germaniei la energiile regenerabile, pentru binele climatului şi pentru a reduce veniturile Moscovei, potrivit DPA.

„‘Nu se poate reveni la dependenţa de combustibilii fosili ruşi în nicio circumstanţă”, a afirmat Ursula von der Leyen în acelaşi discurs.

„Acesta este un obiectiv pentru generaţii pe care trebuie să-l rezolvăm”, a insistat ea.

Ursula von der Leyen, membră a CDU, s-a exprimat la o reuniune a partidului său în landul Renania de Nord-Westfalia, un centru industrial puternic, unde se află Köln, Dusseldorf şi Dortmund.

Acest land din vestul Germaniei are toate premisele pentru a ieşi mai puternic din această transformare către tehnologiile curate, a spus ea.

Dar lupta împotriva schimbărilor climatice nu trebuie să fie abordată în detrimentul economiei, a ţinut săbserve şefa Comisiei Europene.

Preşedintele rus Vladimir Putin ‘a crezut că ne poate şantaja cu dependenţa noastră de petrol, cărbune şi gaze din Rusia’, dar Germania a găsit repede alte surse, a mai spus Ursula von der Leyen, conform AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare