sursa foto:  playtech.ro

Vești importante! Mii de pensionari sunt direct vizați! Ce se va întâmpla cu aceste sume de bani

Toți pensionarii români care au întâmpinat probleme în calculul pensiilor și au primit din greșeală mai puțini bani vor fi despăgubiți prin înapoierea restanțelor pe întreaga perioadă în care se dovedește că au fost neîndreptățiți.

Pensionarii cărora casele de pensii le-au greșit calculele privind pensiile primesc, în prezent, doar banii pentru ultimii 3 ani.

Comisia de Muncă a Camerei Deputaților a dat raport favorabil unei propuneri care introduce în Legea pensiilor o excepție de la regula privind termenul general de prescripție pentru recuperarea de către pensionari a sumelor neplătite din vina greșelilor făcute de casele de pensii:

”În cazul în care, din cauza unei erori materiale, de calcul sau a oricărei greşeli de redactare, omisiune sau menţiuni greşite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripţie nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă”, arată proiectul susținut de coaliția de guvernare, dar și de alți parlamentari.

Camera Deputaților urmează să dea vot final pe acest proiect, informează realitateafinanciara.net

Citește și:

Răsturnare de situație! Flavia Groșan nu a vindecat 100% din pacienții Covid: Există numeroase persoane care au ajuns în stare gravă la spital

Mare atenție, români! ANAF își focusează atenția asupra veniturilor persoanelor fizice. Care este motivul deciziei

EXCLUSIV Octav Bjoza reacționează la acuzațiile lui Florin Cîțu: ‘Fals grosolan! N-am avut niciodată ceva împotriva vreunei etnii!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare