sursa foto:  turnulsfatului.ro

Vești importante pentru toți angajații din acest domeniu: Starea de urgență le va aduce un stimulent de risc lunar

Super veste la sfârșit de an! Personalul medical și cel auxiliar cu activitate în domeniul sănătății, va putea primi stimulentul de risc de 2.500 lei acordat personalul medical pe perioada stării de urgență, după publicarea în Monitorul Oficial a metodologiei de acordare elaborate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Ordinul CNAS nr. 1.192/2020 a fost emis pentru permite acordarea stimulentului de 2.500 lei brut lunar şi pentru „personalul medical, medico-sanitar și auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie, laboratoarele de analize medicale, laboratoarele de imagistică medicală, ambulatoriile de specialitate, farmaciile comunitare, cabinetele stomatologice, furnizorii de servicii medicale aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate, care au activat în timpul stării de urgență și care au avut în evidență sau sub tratament pacienți suspecți sau confirmați cu COVID-19, ori dacă personalul respectiv a fost confirmat cu COVID-19 în urma activității desfășurate”.

Acordarea acestui stimulent pentru categoria de personal menţionată anterior se face doar dacă, pe durata stării de urgenţă, angajaţii nu au beneficiat de acest stimulent de risc, prin îndeplinirea altor condiţii cuprinse într-un ordin CNAS emis anterior, însă cu aceeaşi aplicabilitate.

Aceşti angajaţi din sistemul medical vor primi maximum două stimulente de risc, pe perioada stării de urgenţă, unul pentru perioada 16 martie – 14 aprilie, iar celălalt pentru perioada 15 aprilie – 14 mai, indiferent de numărul de zile lucrate în intervalele de timp menţionate.

Acest ordin al preşedintelui CNAS vine ca urmare a completării cu o nouă categorie de angajaţi din sistemul sanitar a OUG 43/2020 privind acordarea unui stimulent de risc de 2.500 lei pe lună, pe perioada stării de urgenţă, pentru personalul medical care se ocupă de bolnavii cu COVID-19, conform avocatnet.ro.

CNAS a publicat această metodologie de acordare a stimulentului în 18 decembrie, deşi completarea adusă OUG 43 a fost făcută în luna iunie a acestui an, prin Legea nr. 82/2020.

Citește și:

Document EXCLUSIV. Directiva lui Raed Arafat, încălcată de DSP și de Primăria USR-PLUS!

La 31 de ani de la Revoluție, Petre Roman are 2 pensii! Primul premier post-decembrist ia 181.500 de lei pe an, doar din pensii

Răsturnare de situație! Francisc Tobă intră în Parlament, chiar dacă a fost exclus de AUR! Va avea șofer și secretară, pe banii statului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare