uber

sursa foto:  mediafax.ro

Vești pentru mii de români! Ce se întâmplă cu serviciile Uber și Bold

Serviciile de transport alternativ Uber și Bolt ar putea dispărea începând de joi, 16 mai, după ce va intra în vigoare o modificare a Legii Taximetriei care va bloca ieșirea șoferilor pe trasee.

Transportatorii autorizați spun că nu interzice nimeni Uber și Bolt, ci doar activitățile ilegale dispar.

Mai exact, orice șofer care este prins de Poliție că efectuează servicii de transport fără a avea autorizație va putea fi amendat pe loc. În cel mai drastic caz, Poliția poate ridica șoferilor plăcuțele de înmatriculare pentru 6 luni. Este posibil ca șoferii acestora să decidă că este prea riscant pentru a ieși pe trasee.

În data de 29 martie, Guvernul a modificată legea taximetriei și s-a scos expresia ”în mod repetat”. Dacă până acum, Poliția trebuia să demonstreze că cei care fac activități de transport le efectuează ”în mod repetat”, odată cu noua modificare șoferii Uber și Bolt vor putea fi sancționați imediat.

După adoptarea ordonanței, Ministerul Dezvoltării a anunțat că serviciile de ridesharing vor fi reglementate separat, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

De partea cealaltă, transportatorii susțin că taximetria și serviciile de ridesharing ar trebui reglementate la fel, deoarece activitatea de bază nu este diferită. Polonia a reglementat similar cele două tipuri de servicii.

În schimb, în România Guvernul nu a mai adoptat niciun fel de reglementare, ceea ce face posibil ca de joi serviciile Uber și Bolt să dispară. Mai multe informații găsiți pe Libertatea.ro

Vezi și

Surpriză pentru mii de angajați! Cine sunt cei care primesc bani pentru prezența la muncă

EXCLUSIV Informații noi de la Poliția Română privind intervenția în forță demarată azi: ‘Doar s-a adus’

Adevăratul motiv! De ce ar fi fost, de fapt, arestat Radu Mazăre în Madagascar

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare