Vești pentru toți românii! Anunțul ministrului Energiei- Ce se întâmplă cu liberalizarea pieței energiei electrice

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marți că noul ordin al ANRE privind liberalizarea pieței energiei electrice va prelungi contractele clienților cu șase luni, iar furnizorii vor putea acorda discount la prețul concurențial.

„Consumatorul trebuie să fie în centrul liberalizării, NU furnizorul, așa încât furnizorii trebuie să dea prețuri mai bune și să se bată pe acesta.” a scris Virgil Popescu, marți, pe pagina sa de Facebook.

ANRE va prelungi până pe 30 iunie perioada pentru încheierea unui contract pe piața liberă a energiei, potrivit unui proiect de ordin pus vineri în dezbatere publică.

Potrivit proiectului „toată lumea trece în piața serviciului universal, dar furnizorii pot acorda discount la prețul concurențial, adică factura să fie mai mică lună de lună, indiferent dacă clientul încheie contract cu el, se mută sau nu.”

Virgil Popescu se declară mulțumit doar parțial de proiectul ANRE și susține că furnizorii s-au angajat să acorde discountul pentru fiecare dintre consumatorii casnici.

„Eu sunt ușor nemulțumit, că mi-aș fi dorit ca în Ordin să scrie că furnizorii au obligația să ofere prețul concurențial cel mai mic clientului din portofoliul său. Că putea să fie prețul cel mai mic oferit cu obligație de preț de serviciu universal cu discount obligatoriu, ca să ajungem la prețul concurențial, sau prețul concurențial, ar fi fost mai explicit.”

Citește și:

O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

Informații utile pentru toți șoferii români! Câți bani veți scoate anul acesta din buzunar

SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare