sursa foto:  http://gradina-de-vis.shopmania.biz

Vești uriașe de la cecetători! Un nou fruct uriaș va fi cultivat în România! Zeci de tone la hectar

Cercetătorii din România le dau o veste nemaipomenită românilor! Un nou fruct va fi cultivat în țara noastră. Producția va depăși 60 de tone la hectar.

Un nou soi provenit din Asia, pepenele de iarnă (benincasa hispida),  a fost aclimatizat în acest an, în premieră în ţara noastră, de cercetătorii Staţiunii legumicole din Buzău.

Producţia depăşeşte 60 de tone la hectar, iar fructele cu o greutate cuprinsă între două şi patru kilograme sunt o sursă pe timpul iernii de vitamina C şi alte vitamine.

„Anul acesta am făcut documentaţia şi începând cu anul viitor va fi înscris în vederea omologării şi brevetării. Producţia depăşeşte 60 de tone la hectar, o producţie foarte mare, o plantă produce circa 15-20 de fructe, iar dacă sunt lăsate să ajungă la maturitate numărul lor scade la 8-10 fructe pe plantă”, a declarat cercetătorul Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de Știinţe Agricole şi Silvice, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, pepenele de iarnă, foarte popular în Asia, este o specie din familia cucurbitaceelor.

„Fructele sunt gustoase, dulci şi pot înlocui în preparatele culinare pepenele, castravetele şi chiar dovleacul, dar ceea ce este cel mai important, se păstrează foarte bine peste iarnă, aşa cum se păstrau la ţară dovlecii de plăcintă, şi îşi menţin prospeţimea în condiţii naturale, de cămară de magazie”, a spus Vânătoru.

Acesta susţine că planta poate fi folosită şi ca port-altoi la pepeni pentru a obţine producţii foarte mari.

„Încă din acest an putem oferi seminţe promoţional cultivatorilor, iar cei care doresc informaţii privind cultivarea acestuia vor fi oferite cu promptitudine”, a precizat cercetătorul.

Vezi și Răsturnare spectaculoasă de situație în privința Elenei Udrea! Când ar putea fi eliberată

Guvernul a hotărât! Milioane de pensionari sunt vizați-Ce se va întâmpla cu varsta de pensionare

Un gigant spaniol dă lovitura! Ridică o nouă fabrică în România, cu finanţare de la stat! Ce va produce

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare