sursa foto:  cvlpress.ro

Noi victime ale „Revoluției Fiscale”! Cine a primit salarii cu 1.000 de lei mai mici

După aplicarea „Revoluției Fiscale” și a noii Legi a salarizării, mii de bugetari au primit salarii mai mici. Chiar dacă ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat că doar 3% din angajații din sistemul bugetar au remunerații mai mici, sindicatele susțin că e vorba de cel puțin 25% din salariații de la stat.

Fostul ministru al Finanţelor, Ionuţ Mişa, calculase anul trecut că, după ce vor fi transferate contribuţiile sociale, angajaţii urmau să câştige cu 3 lei mai mult. Avem astăzi un exemplu concret. Un angajat al Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură a primit, pentru luna ianuarie, cu aproape o mie de lei mai puţin decât în decembrie.

Transferul contribuțiilor le-a adus angajaților APIA salarii mai mici chiar și cu 1.300 de lei. Este vorba despre unii dintre șefii de birouri. În cazul consilierilor superiori, salariile au scăzut cu 300 de lei față de anul trecut. În aceste condiții, angajații APIA spun că vor depune contestații la centrul județean și sunt hotărâți să dea Guvernul în judecată, scrie Digi24.ro.

O altă nemulțumire este legată de legea 153 care, după ce a intrat în vigoare, salariații din teritoriu sunt plătiți după o altă grilă față de cei din aparatul central, ceea ce, în opinia sindicaliștilor, este o discriminare.

Vezi și Mutare de proporții! Frații „Dedeman” ATACĂ o nouă piață – Unde vor să se IMPUNĂ

O lege care va intra în vigoare peste trei luni va face prăpăd: Mii de români sunt vizați – ce trebuie să facă pentru a nu fi sancționați

Ce salariu IMPRESIONANT are șeful unității de ELITĂ DNA Ploiești – Cât de bogat e, de fapt, Lucian Onea

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare