sursa foto:  Inquam Photos / Silviu Filip

Victor Ponta a răbufnit: ‘E o minciună, nu s-a discutat la Bruxelles că nu ne dau bani dacă creștem pensiile’

Fostul premier Victor Ponta, susține că ”Dacă nu dăm drumul la economie nu vor fi bani nici la anul, nici peste doi ani”.

„Eu m-am așteptat că vor fi probleme sociale. Sunt om de stânga, n-am votat cu PNL sau USR. Ce mă uimește și nu înțeleg, de la un guvern de dreapta, mă așteptam să fie mult mai mult pro business, să dea drumul la multe sectoare. Mă lovesc zi de zi de oameni care vor să vină să investească în România și îmi spun că nu-i primim cu banii, nu reușesc să obțină avize, aprobări. De ce îi plimbăm?

E o bătălie acum pentru cine își revine mai repede din punct de vedere economic. SUA merge mai repede, țările din jurul nostru încep, noi… Cred că România are nevoie și de mineri, și de energiticieni, că nu o să mergem 20 de milioane în birourile alea din Pipera. Aia că nu se poate mări și mult de 10 lei la alocații, eu pot să vorbesc, pentru că eu în 2015 am găsit a doua zi pentru dublarea alocațiilor, nu pentru 10 lei.

E o administrație care blochează tot ți dacă nu deblocăm economia nu or să fie bani, de unde să fie, că ne tot împrumutăm. Când vom lua și banii din planul ăla național, Doamne ajută, dar nici nu a fost aprobat.

Am văzut astazi că s-au blocat minerii în subteran, că asteaptă un aviz de mai bine de un an. Nu semnează nimeni și aud că le e frică de DNA. Dar ai făcut ceva ilegal? Dacă nu dăm drumul la economie nu vor fi bani nici la anul, nici peste doi ani. E o minciună, nu s-a discutat la Bruxelles că nu ne dau bani dacă creștem pensiile. Legătura e alta, că e mai ușor să te împrumuți, decât să încerci să produci într-o economie sănătoasă. E o minciună, cum era și cea cu MCV-ul, că nu se ridică din cauza PSD, dar uite că nu se ridică nici acum.

Noi momentan ne împrumutăm de bani și nici nu îi ținem în țară, cumpărăm din Ungaria, Turcia, etc. Este un circuit care duce la faliment. Domnul Cîțu chiar știe mediul privat, chiar întelege economia, am avut de-a face cu dânsul când eram amândoi în opoziție. Eu cred că nu are niciun control asupra administrației, pentru că nu știi care de unde este.”, a declarat Victor Ponta la România TV, informează româniatv.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare