sursa foto:  playtech.ro

Victor Ponta, despre un posibil atac al Rusiei asupra României: ‘Rușii, oricum, s-au cam făcut de râs, din punct de vedere militar, cu Ucraina, sincer. S-a dovedit clar superioritatea tehnologică a SUA’

Victor Ponta, fostul premier al României, a vorbit despre riscurile la care este supusă țara noastră din cauza conflictului în desfășurare din Ucraina. Acesta consideră că rușii s-au făcut de râs în acest război, unde superioritatea tehnologică a SUA și-a spus cuvântul.

 

Fostul premier a declarat că ar fi încântat ca România să cumpere drone Bayraktar din Turcia.

Eu m-aș bucura să luăm drone, pentru că s-a dovedit în războiul ăsta din Ucraina ce bune sunt dronele, iar vreo 15-20 drone costă mai puțin decât un F-16 vechi, alea de 40 de ani. Și, oricum, cu F-16 ăla, până l-ai ridicat, Doamne ferește, să nu cadă ca MiG-ul. Eu m-aș bucura să fim mai eficienți și pe zona asta. Am înțeles că luăm submarine, sisteme, noi suntem cei mai mari cumpărători de armament. Eu nu cred că ne atacă nimeni, haideți să fim serioși“, a spus Victor Ponta.

Fostul premier nu crede că Rusia va detona bombe nucleare în Insula Șerpilor pentru că oricum s-a făcut de râs în războiuul din Ucraina.

Și ce facem noi dacă se dă cu bomba? Eu cred că pentru că suntem în NATO, avem bază americană, nu o să ne atace nimeni. Rușii, oricum, s-au cam făcut de râs, din punct de vedere militar, cu Ucraina, sincer. S-a dovedit clar superioritatea tehnologică a SUA, superioritatea pe informații și deocamdată au probleme cu ucrainenii, nu că ne atacă pe noi. Înțeleg faptul că avem niște chestii de plătit, dar noi numai despre asta vorbim, domn’le, mai vrem vrem să mai cumpărăm ceva / stați, bă’, la rând, nu vă mai repeziți cu cumpăratul. Nu ați vrea, totuși, să faceți niște școli, niște spitale sau niște centrale?“, a adăugat Victor Ponta, conform romaniatv.net.

Vezi și:

Victor Ponta a izbucnit: ‘Erau niște protestatari care Salvau Roșia Montană până în 2014, pe urmă nu i-a mai durut nici în cot de viața oamenilor de acolo’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare