sursa foto:  evz.ro

Victorie uriașă pentru Ingrid Mocanu în Justiție! Înfrângere rușinoasă pentru o renumită instituție

După doi ani de zile în care i s-a refuzat ilegal dreptul să profeseze ca avocat, Ingrid Mocanu a reușit recent o victorie uriașă la Înalta Curte de Casație și Justiție în fața Uniunii Naționale a Barourilor din România și a Baroului București.

Înfrangerea prestigioaselor instituții în instanță este de-a dreptul rușinoasă, dar și revoltătoare întrucât cei care se  consideră garanții drepturilor și libertăților omului, nu numai că i-au refuzat lui Ingrid Mocanu dreptul de a-și câștiga existența, dar au și perseverat în greșeală. Este extrem de grav că mai marii avocaților au ales să se comporte așa.

Despre ce este vorba? Ingrid Mocanu este fosta șefă a ANRP, care în anul 1998 a absolvit examenul de admitere în magistratură. De atunci a îndeplinit diverse funcții în aparatul de stat și este una dintre puținele persoane din România care stăpânește legislația aproape perfect.

În anul 2015 a fost nevoită să se suspende din funcția publică pe care o deține din cauza unui dosar extrem de controversat, legat de acordarea unor despăgubiri.

În acest context, Ingrid Mocanu a ales să renunțe la cariera publică și să se îndrepte spre profesia liberală de avocat. A dat examen, pe care în mod firesc l-a și promovat, dar surpriză… ulterior UNBR și Baroul București au ajuns la concluzia că fostul magistrat nu poate fi primită în profesie pentru că aceasta desfăşoară activitatea salarizată în cadrul altor profesii decât cea de avocat.

Și totuși Ingrid Mocanu nu realiza niciun fel de venit, fiind suspendată din funcția pe care o deținea. După ce Baroul București a refuzat primirea ei în profesie a contestat decizia la Consiliul UNBR, care a întărit soluția dată de Barou.

Situația este de-a dreptul îngrijorătoare pentru că înseamnă că domnii și doamnele care se află în conducerea acestor instituții de interes public aplică legea într-un mod extrem de suspect.

Așa cum era firesc, Ingrid Mocanu a mers în instanță și a atacat hotărârile Baroului București și ale UNBR, în contencios administrativ, la Curtea de Apel București și a câștigat. Puteți citi sentința aici: sentinta-CAB-Barou-Bucuresti.

Deși legea arăta destul de clar că motivele invocate de Baroul București și UNBR nu sunt în acord cu realitatea, fosta șefă a ANRP nerealizând venituri din altă profesie, avocații au făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție și au pierdut și aici, hotărârea fiind definitivă.

După doi ani de procese și stres, pierdute de mai marii avocaților, Ingrid Mocanu și-a câștigat în sfârșitul dreptul de a fi avocat, refuzat într-un mod abuziv și revoltător, așa cum au arătat de altffel și instanțele de judecată.

Și totuși, cine-i dă înapoi cei doi ani de procese… procese inutile căci eroarea, ca să nu spunem abuzul UNBR se vedea din avion încă de la bun început. Sau dacă cei din UNBR consideră că nu a fost vorba de niciun abuz, înseamnă că trebuie să se apuce repede de citit legislația, că pare că au cam rămas în urmă cu ea.

Vezi și Veste bună pentru clienții RCS&RDS: De ce vor beneficia posesorii HUAWEI

Un cunoscut hipermarket se ÎNCHIDE! Proprietarii vor pune lacătul, DEFINITIV, pe magazin, în ianuarie 2018! Ce se va întâmpla cu angajații săi

Noi reguli pentru șoferi: Bolile care te pot lăsa fără permis sau te pot împiedica să îl obții

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare