sursa foto:  stirileprotv.ro

VIDEO Muncitorii români abandonați pe stradă în Germania. Mai mulți angajatori nu respectă măsurile de carantină

Unii sezonieri români ajunși în Germania au probleme: angajatorii îi amenință cu anchete penale și nu respectă măsurile de carantină, transmite postul de Radio Deutsche Welle, care a realizat o anchetă pe această temă.

Se pare că fermierii germani interpretează diferit regulile emise de guvernul federal german privind măsurile de protecție pentru lucrătorii sezonieri din Europa de sud-est. Ele ar fi valabile, în ochii unora, doar pentru muncitorii aduși în Germania după data de 2 aprilie, dată la care Berlinul a anunțat primele reglementări în acest sens: 14 zile de carantină pentru lucrătorii nou-veniți și grupuri de lucru de până la 20 de persoane.

Dar 20.000 de sezonieri erau deja la fermele germane înainte de 2 aprilie. Protecția lor nu mai contează? Mai ales că oficiile de sănătate regionale recomandă ca regulile de igienă să fie aplicate și dincolo de cele 14 zile de carantină. Este, însă, vorba doar de recomandări, fără putere de lege.

O purtătoare de cuvânt de la Ministerul Federal al Agriculturii, minister care a insistat asupra obținerii unui regim special pentru lucrătorii români deveniți aproape indispensabili în fermele din Germania, a declarat pentru DW că „angajatorii sunt obligați să respecte toate prevederile privind protecția și dreptul muncii”, adăugând că „autoritățile vor controla condițiile de lucru” din ferme.

Marius Hanganu, consilier în cadrul programului Faire Mobilität, constată în emisiunea DW ”COVID-19 SPECIAL” că unii români sunt pur și simplu abandonați pe stradă de patronii germani, citează G4Media.ro

Citește și:

Mărturii cutremurătoare! Cum a murit românul plecat să culeagă sparanghel în Germania: ‘striga că vrea să trăiască, dar șefii l-au izolat într-o baracă și acolo a murit’

Mega-veste! Anumiți români vor fi scutiți de impozite

Un cunoscut doctor șochează: Motivul real pentru care a fost ‘sacrificat’ Adrian Streinu-Cercel

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare