Vine valul patru al pandemiei de Covid-19? Medicul Virgil Musta: ‘Cred că a treia doză va fi necesară în momentul în care apar tulpini noi’

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, a declarat că ”A treia doză va fi necesară în momentul în care apar tulpini noi și este important să ne vaccinăm ca să scădem riscul de apariție a lor”.

 

Specialistul a explicat că a treia doză ar fi necesară dacă nu s-ar vaccina suficientă populație în timp util pentru a se crea imunitatea de turmă.

„Cred că a treia doză va fi necesară în momentul în care apar tulpini noi și este important să ne vaccinăm ca să scădem riscul de apariție a lor. Dacă nu reușim să vaccinăm un număr mare de populație într-un timp scurt, va trebui să facem acest vaccin între 6 și 12 luni de la cea de-a două doză. A treia imunizare crește și prelungește protecția în această infecție, spun studiile. Cred că se va stabili dacă se face a treia imunizare în momentul în care numărul de cazuri va crește din nou alarmant”, a spus medicul.

În ceea ce privește apariția unui al patrulea val pandemic, în această toamnă, medicul spune că depinde de comportamentul populației.

„Eu am speranța că nu apare. Totul depinde de noi, dacă suntem precauți în continuare și ne vaccinăm în număr mare, puțin probabil să apară al patrulea val„, a spus medicul, conform b1.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare