sursa foto:  g4media.ro

Violeta Alexandru, atac dur la adresa PSD: ‘Ieri în plenul parlamentului – urlau. Așa fac când le spui adevărul în față’

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a lansat un atac dur pe pagina de Facebook la adresa PSD:”Mă uitam la PSD-iști – același discurs din anii `90 despre capitaliștii care trebuie omorâți, despre firmele care reprezintă dușmanii neamului. Mă întrebam în sinea mea: în ce dezastru ne-ar fi dus acest PSD populist dacă ar fi fost la guvernare anul trecut?”

”Nu am făcut un clasament dar nici nu greșesc spunând că, anul trecut, una dintre cele mai complexe reglementări pentru piața muncii a fost Kurzarbeit. Și, ulterior, primele luni de implementare a acestei măsuri.
➡️ Nu se mai folosise în România. 2020 a fost anul în care am făcut și acest lucru, măsura fiind prelungită de Guvernul Orban la finalul anului trecut pentru a asigura funcționalitatea și în anul 2021. Kurzarbeit, așa este cunoscut pentru că a fost folosit cel mai mult în Germania, se referă la o organizare flexibilă a programului de muncă lunar la care angajatorii și angajații pot apela în situația în care trec printr-o perioadă critică pentru veniturile companiei. Cum a fost cea de anul trecut și cum mai este, încă, în unele domenii. Ieri, Ordonanța de anul trecut, cu unele completări, a fost votată în plenul Camerei.
Aș fi luat lucrurile ca atare ieri la votul în plen. Votam și închideam încă un capitol pentru care am muncit mult anul trecut alături de Premierul Orban și de întreaga echipă, dacă nu lua PSD în derâdere și prevederile legale, și firmele, și oamenii care lucrează și toată strădania de anul trecut (zeci de ore de consultări cu sindicatele și cu patronatele – le mulțumesc, le-am respectat!).
❗️ Mă uitam la PSDiști – același discurs din anii `90 despre capitaliștii care trebuie omorâți, despre firmele care reprezintă dușmanii neamului. Mă întrebam în sinea mea: în ce dezastru ne-ar fi dus acest PSD populist dacă ar fi fost la guvernare anul trecut? Ar fi lăsat oamenii fără locuri de muncă din ură față de angajatori, i-ar fi trimis în șomaj, s-ar fi lăudat că a plătit de la buget șomaj (de parcă plăteau din conturile lor) făcându-le un imens rău salariaților. Probabil că multe firme ar fi plecat din țară. Trebuie să urmăriți cu atenție discursul anti-angajatori al PSDiștilor! Oribil. Le-am spus câteva lucruri ieri în plenul parlamentului – urlau. Așa fac când le spui adevărul în față.
Am încercat să extrag ceva cât de cât rezonabil din ceea ce spuneau. Nu am reușit. Când îi auzeam cum spun că abuzează angajatorii de Kurzarbeit îmi dădeam seama că habar n-au despre ce vorbesc. Ce firmă vrea să îi meargă prost, să țină activitatea la cote de avarie și să păstreze angajații fără să își propună revenirea la normal? De altfel, programul acesta de sprijin a fost și este accesat de un număr limitat de angajatori. Semn că oamenii se preocupă de cum să revină la activitatea normală, nu de cum să tragă de timp. Celor care au nevoie de câteva luni de sprijin pentru că realmente trec printr-o perioadă grea, cum să le întorci spatele?
Eu am trăit perioada crizei alături de angajatori și de angajați. Premierul Ludovic Orban se interesa săptămânal de situația locurilor de muncă. Nu cred că a fost angajator preocupat de situația crizei – care să aibă nevoie să audă/să vadă că lucrurile sunt gestionate în cea mai grea perioadă de după revoluție – căruia să nu i se fi răspuns. La orice oră. Premierului Orban i-a păsat de ceea ce trăia economia. Sigur că era funcția de așa natură dar realmente a trăit zi de zi toate încercările prin care treceau angajatorii și angajații.
Efectiv, am trecut prin criză, în 2020, împreună cu oamenii. De aceea, noi chiar am înțeles și am făcut ceea ce trebuia făcut. PSD nu va înțelege asta niciodată.
➡️ Kurzarbeit a fost una dintre măsurile de care era nevoie, așa cum a fost nevoie de șomaj tehnic, de sprijin constând în 41,5% din costul salarial al angajaților reveniți la muncă din șomaj tehnic și de celelalte. Măsuri pe care Guvernul Cîțu le continuă. Pentru că sunt bune pentru oameni”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare