sursa foto:  replicahd.ro

Violeta Alexandru îi dă sfaturi Ralucăi Turcan: ‘Evident va nemulțumi casele de pensii’

Fostul Ministru al Muncii Violeta Alexandru a prezentat două soluții pentru ca pensionarii să primească asistență din partea angajaților caselor de pensii pentru alcătuirea dosarelor de ieșire din activitate.

 

Violeta Alexandru reclamă sistemul de pile și relații pe care sunt nevoiți să îl folosească tot mai mulți români atunci când vor să își depună dosarele de pensionare.

 

Violeta Alexandru spune că angajații care sunt în prag de pensionare nu au de la cine să afle ce venit vor avea și dacă trebuie să mai continue activitatea ca să aibă o pensie decentă.

„E foarte dificil să-ți faci o idee cu ce cuantum al pensiei vei ieși. Acest lucru l-am observat și anul trecut. Mi-am dat seama că acest dialog nu există”, a atras atenția Violeta Alexandru.

„Și atunci când încurajăm oamenii, sa vedem unde sunt vârsta și cotizarea. Dialogul cu cei de la casa de pensii nu se întâmplă”, a mai spus fostul ministru lilberal al Muncii.

Violeta Alexandru nu apreciază în totalitate variantele care există în prezent pentru aflarea vârstei de cotizare și a cuantumului pensiei, care sunt private și care nu „au toate informațiile”.

„Există inițiative private pe care le laud, dar nu dețin toate informațiile. Sunt tot felul de site-uri, aplicații în care îți poți introduce datele. Nu este necesar ca respectivul rezultat să coincidă cu situația pe care o ai”, a reclamat Violeta Alexandru.

Fostul ministru al Muncii a propus și mai multe soluții pentru „asistența pensionarilor”, despre care crede că nu va fi în asentimentul celor care lucrează în casele de pensii din țară în acest moment.

„O soluție imediată, care evident va nemulțumi casele de pensii, e crearea acestei funcții de asistență pentru pensionari, pentru a decide dacă-și depun actele sau mai continua (să muncească – n.red.). Colegii mei din casele de pensii o vor interpreta ca pe o povară în plus. Va fi interpretat ca un volum suplimentar. (…)

A doua soluție este după modelul aplicat de aceste firme private. (…) O soluție similară, cu explicații clare cu ce se introduce, și, la final, persoana primește o estimare”, a mai declarat Violeta Alexandru, conform Realitatea.net.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare