sursa foto:  bazarmedia.ro

Virgil Guran răspunde la acuzațiile USR-ului: Minte cu bună stiință! Este o ticăloșie marca USR

Liderul PNL Virgil Guran răspunde la acuzațiile USR-ului privind introducerea unei noi taxe, precizând că formațiunea minte cu bună stiință, deoarece directiva se va aplica, doar dacă se vor întruni anumite condiții.

 

 

 

 

Liberalul a transmis pentru ȘTIRIPESURSE.RO că în Ordonanța de Urgență a Guvernului se transpune o directivă europeană și că actul normativ prevede următoarele:

1. Doar în cazul în care România va atinge un grad de 8% din energie produsă prin panouri fotovoltaice, ANRE va putea să introducă o taxă pentru echilibrarea sistemului energetic național.

2. Această eventuală taxă, care în acest moment nu este plătită de nimeni, nu se va impune tuturor, ci doar acelor consumatori care produc mai mult 30 de kW din fotovoltaic, o cantitate foarte mare pentru o locuință. Prosumerii mici nu sunt afectați deloc.

3. Directiva se va aplica, doar dacă se vor întruni condițiile de mai sus, abia din anul 2026.

„USR minte cu bună stiință, e o transpunere obligatorie a unei Directive UE. Oamenii obișnuiți care și-au pus panouri fotovoltaice, micii prosumatori nu au nicio problemă, este o ticăloșie marca USR”, a adăugat Guran, conform stiripesurse.ro

Vezi și USR atacă Coaliția de Guvernare: PSD-PNL inventează o nouă taxă în plină criză energetică, taxa pe soare

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare