sursa foto:  digi24.ro

Volkswagen nu poate pleca din Federația Rusă! Un tribunal rus a îngheţat toate activele companiei, din cauza unui litigiu cu grupul GAZ

În urma eforturilor de un an ale producătorului de automobile german de a-şi înceta operaţiunile în Rusia, Volkswagen nu poate pleca din Federația Rusă datorită faptului că un tribunal rus a îngheţat toate activele companiei, din cauza unui litigiu cu producătorul rus de automobile GAZ.

 

 

Volkswagen, împreună cu alţi producători auto străini, au suspendat operaţiunile în Rusia anul trecut, după ce ţările occidentale au impus Moscovei sancţiuni fără precedent din cauza conflictului din Ucraina.

Compania a încercat să-şi vândă activele ruseşti, inclusiv fabrica sa emblematică din oraşul Kaluga, care are o capacitate de producţie de 225.000 de vehicule pe an şi este disponibilă din martie 2022.

Producătorul rus de automobile GAZ, care a fost contractat să producă vehicule Volkswagen la fabrica sa din Nijni Novgorod, a încercat să oprească orice vânzare ca parte a unui proces, după ce Volkswagen a reziliat acordul de producţie în august.

În dosarele judiciare, GAZ a spus că încercările Volkswagen de a ieşi de pe piaţa rusă îi pun în pericol propriile interese şi că solicită despăgubiri de 15,6 miliarde de ruble (201,3 milioane de dolari) pentru contractul reziliat.

Un tribunal rus a decis luni să îngheţe toate activele Volkswagen în Rusia, pe parcursul litigiului cu GAZ, au arătat documentele instanţei, lovind şi mai mult încercările VW de a-şi înceta operaţiunile în Rusia.

Filiala rusă a Volkswagen a declarat că a fost surprinsă de proces şi că parteneriatul lor s-a încheiat ”în condiţii convenite de comun acord”.

”Suntem conştienţi de reclamaţia GAZ şi ne familiarizăm cu materialele cazului”, a spus VW într-o declaraţie pentru Reuters.

De asemenea, a mai spus că Volkswagen este pe cale să solicite autorităţilor de stat ruse aprobarea de a-şi vinde pachetul de acţiuni la Volkswagen Group Rus, inclusiv o fabrică din Kaluga, cu peste 4.000 de angajaţi ”unui investitor rus de încredere”.

”Sperăm că procesul nu va întârzia tranzacţia”, se mai spune în declaraţie.

GAZ a refuzat să comenteze. Ministerul rus al industriei nu a răspuns solicitărilor de a comenta.

La începutul acestei săptămâni, producătorul de automobile ceh Skoda Auto, parte a Grupului Volkswagen, a declarat că se află în etapele finale ale unei înţelegeri de vânzare a activelor sale ruseşti, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare