sursa foto:  MApN

Zi istorică! Ultimii militari români au părăsit Afganistanul

Este o zi istorică pentru România! Ultimii militari români prezenți în Afganistan au părăsit Baza Aeriană Kandahar.

Astfel, prezența trupelor românești în Afganistan devine de domeniul trecutului, urmând a fi trecută doar în cărțile de istorie.

„Ultimii 100 de militari români din Batalionul de Protecţie a Forţei Jderii au plecat din Baza Aeriană Kandahar

Acum, toți cei 19 ani de prezență a trupelor românești aici trec în cărțile de istorie. Militarii și-au încheiat misiunea cu succes.

Recent, Baza Aeriană din Kandahar a fost predată forţelor de securitate afgane în cadrul procesului de încheiere a misiunii NATO Resolute Suport din Afganistan. Astfel, după o prezenţă de 19 ani, ultimii militari români, cei din Batalionul de Protecţie a Forţei Jderii, au plecat de pe aerodromul afgan după ce și-au îndeplinit cu succes misiunea ordonată în această zonă.

Ultimii militari români și americani s-au adunat la aeroport. Mașinile de luptă au părăsit pozițiile de apărare și au fost îmbarcate în uriașele aeronave C-17 Globemaster III. Apoi, rând pe rând, americani și români au urcat în avioane. Ultimul militar român ce a plecat din Baza Aeriană Kandahar, după 19 ani de prezență continuă românească acolo, a fost comandantul Batalionului de Protecție a Forței Jderii, locotenent-colonelul Vasile Mironescu.

Text: căpitan Andrei Vicol
plutonier-adjutant principal Lucian Irimia”, transmite Ministerul Apărării.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare