sursa foto:  news.ro

500 de lei pentru românii care depun cererile. A fost stabilit și termenul limită pentru solicitarea ajutorului

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a făcut vineri, 9 februarie un anunț important pentru toți fermierii! Instituția a anunțat că a început să primească cererile pentru ajutorul de 100 euro/UVM acordat în baza OG nr 13/2024.

Fermierii vor putea înregistra cererile începând cu 12 februarie

Pentru că comunicarea APIA a venit după  ora 14:00,când nu mai este nimeni să preia cererile, vineri fiind zi cu program scurt, fermierii vor putea abia de luni, 12 februarie, să se înregistreze pentru a primi ajutorul de stat.

Citește și: Toți românii cu datorii la bănci trebuie să știe asta! Apare o nouă taxă, care le-ar putea face viața și mai grea!

Ultima zi în care se mai primesc cererile este 21 martie 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că în perioada 9 februarie- 21 martie inclusiv, se depun cereri de solicitare aferente schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, pentru pierderile aferente perioadei 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, notează agrointel.ro

”Cererile de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative se depun/ transmit la Centrele judeţene/locale ale APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, însoțite și de declarația pe propria răspundere că nu se află în reorganizare, lichidare sau faliment, la data de 24 februarie 2022, conform modelului prevăzut în anexa nr.1 pct.III din ordonanța de urgență”, se arată în comunicatul MADR.

Citește și: Haos la Clinceni după ce un avion de mari dimensiuni a ajuns pe drumurile din București. Imagini ireale surprinse în timpul nopții

Cât primesc beneficiarii

Cuantumul ajutorului de stat care se acordă beneficiarilor este de 100 euro/cap bovină de carne, respectiv bubalină. Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 79.427.740 lei, echivalentul sumei de 16.100.000 euro, care se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pe anul 2024.

Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 280.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 13/2024.

Documentele se depun/transmit în copie de către beneficiar vor purta sintagma „conform cu originalul”, vor fi datate şi însuşite prin semnătură de către beneficiar, potrivit agrointel.ro

Plata se efectuează până la 30 iunie

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2024. Se pot efectua plăți și după această dată pentru conturi invalide, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2024.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare