sursa foto:  digi24.ro

A fost apăsat butonul de panică! Trocul făcut de Liviu Dragnea

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a tras, luni, un puternic semnal de alarmă.

Tomac anunță existența unui posibil troc între Liviu Dragnea – Viktor Orban și Kelemen Hunor, privind eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Națională și BAC pentru elevii maghiari.

„Troc între Liviu Dragnea – Viktor Orban și Kelemen Hunor: eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Națională și BAC pentru elevii maghiari

Proiectul anunţat de doi deputaţi UDMR privind eliminarea examenelor de limba română la Evaluarea Națională și BAC pentru elevii maghiari este o enormitate legislativă care este de natură să amplifice tensiunile etnice la nivelul societăţii româneşti.

Este important ca toţi românii, indiferent de etnia căreia îi aparţin, să ştie să vorbească limba română. Dacă respectivul proiect de lege ar fi pus în aplicare, de pierdut ar avea tot tinerii etnici maghiari. Pe de o parte, ar fi în continuare vulnerabili prin simplul fapt că nu cunosc limba naţională, oportunităţile fiindu-le mult limitate. Astfel, rămân prizonierii în lumea strâmtă construită de UDMR după 1989. Pe de altă parte, se crează ideea unei segregări etnice artificiale, în contextul în care nu vorbim despre imigranţi, ci despre oameni născuţi şi crescuţi în România.

Acest proiect legislativ poate fi obiectul unui troc tripartit între Dragnea – Viktor Orban – Kelemen Hunor. Nu ar fi deloc exclus ca, pentru a-şi păstra majoritatea parlamentară, Daddy să facă această nouă concesie, cedând şantajului UDMR.

Această lege are şi rolul de a măsura cât de patrioţi sunt conducătorii şi cât de vigilentă este societatea, înaintea unui eventuale propuneri de modificare a Constituţiei pentru autonomie pe criterii etnice. Preşedintele Traian Băsescu le-a spus-o de mai multe ori etnicilor maghiari: atâta autonomie la Târgu Secuiesc precum la Caracal!”, dezvăluie, pe Facebook, Eugen Tomac.

Vezi și

Cine ar fi comandat, de fapt, sondajul care o prezintă pe Kovesi favorită la prezidențiale

Vești proaste pentru șoferi! Codul rutier va suferi noi modificări

Vești importante pentru toți românii! Care va fi cea mai mică pensie din România

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare