sursa foto:  digi24.ro

A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna (drept la replică)

Update. Camelia Crișan, fosta membră USR care și-a dat demisia după ce a fost acuzată că a lucrat în SRI,  ne-a trimis un drept la replică.

Printre altele, Camelia Crișan susține că a finalizat cursurile Institutului Național de Informații (INI), actuala Academia Națională de Informații (ANI), în 1998 și că a intrat în rezervă la scurt timp după terminarea facultății și că nu are datorii față de instituția care a școlarizată.

„În anul 1998 am finalizat cursurile Institutului Național de Informații (INI), actuala Academia Națională de Informații (ANI), de unde am obținut o diplomă de licență în Psihologie. Am intrat in rezervă la scurt timp după terminarea facultății și nu am datorii față de instituția care m-a școlarizat.
Faptul că sunt absolventă a INI apare în CV-ul meu PUBLIC instituțional, ce poate fi consultat atât în limba română cât și în limba engleză pe site-ul Facultății de Comunicare și Relații Publice, unde sunt în prezent lector universitar și unde predau din anul 2005. Este un CV public, la îndemâna oricui printr-o simplă căutare pe google.
La intrarea în Uniunea Salvați România, în aprilie 2018, am declarat faptul că sunt absolventă a INI în fișa de adeziune. Am fost invitată la un interviu care a durat aproximativ 3 ore, cu membrii Biroului Local al filialei sector 6 USR. Am răspuns la toate întrebările care mi-au fost adresate. După acel interviu, în mai 2018 mi s-a comunicat că adeziunea mea a fost acceptată.
Numele universității absolvite în 1998 nu a fost niciodată nici un secret pentru colegii de partid, din contră, la toate seminariile, cursurile sau evenimentele naționale și internaționale la care am participat, am precizat acest fapt. Toți colegii mei de filială știau pentru că nu era și nu este nimic de ascuns din acest punct de vedere.
În urmă cu trei săptămâni un coleg a contestat la Biroul Național al USR acceptul adeziunii mele, accept primit în urmă cu doi ani. A reclamat că cei 4 ani petrecuți în INI pot fi considerați drept încălcarea unui punct din Regulamentul de Admitere a membilor USR, în speță: „Nu este sau nu a fost cadru al unui serviciu secret din România sau din străinătate“. Am cerut două opinii juridice și mi-a fost confirmat faptul că cei 4 ani petrecuți în INI, în baza contractului de școlaritate aferent încheiat cu această instituție, pot fi asimilați sintagmei „cadru al unui serviciu secret“. Având în vedere opiniile juridice primite, am decis să-mi înaintez demisia din USR în urmă cu aproximativ două săptămâni.
Orice încercări ale foștilor mei colegi de partid referitoare la activitatea mea politică pusă în relație cu facultatea absolvită sunt pure speculații. Am o carieră academică extrem de robustă în spate, mii de studenți și masteranzi care mi-au trecut prin mână, ani de consultanță și peste 22 de ani de lucru cu cele mai vulnerabile comunități ale României. Am dorit să ajut cu experiența mea la realizarea unor politici publice, care să contribuie la modernizarea României.
Foștii mei colegi, aceiași oameni care m-au intervievat la intrarea în USR sunt, unii dintre ei, încă în conducerea filialei sector 6. Ca urmare amnezia lor referitoare la fapte este, pentru mine, profund îngrijorătoare. Repet, am declarat cu onestitate și transparentță la intrarea în partid ce universitate am absolvit. Ca urmare ideea care se acreditează acum în spațiul public este defăimătoare și urmărește interese pur politicianiste. Nu mi-am dorit și nu îmi doresc să fiu unealta prin care diverse grupări din USR se războiesc și-și plătesc polițe în mod public, în deplin dispreț pentru cetățenii acestei țări și față de încrederea pe care ei o pun în noile partide politice.

Dr. Camelia Crișan”, este dreptul la replică pe care ni l-a trimis fosta membră a echipei Barna.

Spre finalul lunii mai a fost un scandal uriaș în interiorul Uniunii Salvați România! Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că, la 26 mai, unul dintre membrii echipei Barna și-au dat demisia, după ce s-a descoperit că a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informații.

În urmă cu două zile și-a dat una demisia, dupa ce au descoperit-o că lucrase în SRI, dar n-a declarat asta la înscriere”, fuseserăm informați spre finalul lunii mai.

Persoana descoperită este Camelia Crișan. Fără a avea dovezi în acest sens, nu am publicat informația în acel moment.

Astăzi Psnews scrie că „Florin Danciu, membru USR Sector 6, într-o scrisoare adresată conducerii USR, a cerut excluderea Cameliei Crișan din USR devoalând cele menționate mai sus. Imediat după sesizare, potrivit unui mesaj postat pe grupul Poiana lui Iocan, Crișan și-a înaintat demisia din partid”.

Sesizarea făcută de Florin Danciu, membru USR Sector 6:

„Salut!
Am contestat aseară la Biroul National admiterea în USR și acordarea statutului de membru USR colegei noastre și membru BL USR S6 Camelia Crișan. #demisiaCrisan

Sesizarea în întregimea ei:

„Bună seara,

În baza Art.9, aliniatul 6 din Statutul USR:

“(6) Orice membru USR poate să conteste la Biroul Național o decizie de admitere sau respingere a unui nou membru USR. Deciziile de admitere sau respingere a unui membru USR luate de Biroul Naţional vor putea fi contestate la Comitetul Politic.”

Subsemnatul Danciu Florin, membru USR Sector 6, doresc să contest decizia de admitere în USR și acordarea calității de membru USR Cameliei Crișan, actualmente membru USR S6 și membru în Biroul Local al Filialei USR S6.

Având în vedere că:

1. În CV-ul Cameliei Crisan atașat în format pdf acestui email și publicat atât în exteriorul USR, cât și pe forumul intern al organizației:

SNSPA:
http://comunicare.ro/…/CV_Ro-Camelia-Crisan_EUROPASS-oct-20…
Candidatura BL S6 Camelia Crisan:

https://forum.usr.ro/t/candidatura-camelia-crisan-biro…/9699
Candidatura Europarlamentare Camelia Crisan:

https://forum.usr.ro/t/camelia-crisan-candidatura-aleg…/5506

este menționat la capitolul Educație că a urmat și absolvit cu licență Facultatea de Psihosociologie în cadrul Institutului National de Informatii (INI) în perioada 1994-1998.

2. În Hotărârea de Guvern 206/1995, atașată în format pdf acestui email și publicată în Monitorul Oficial nr.67/1995:

http://www.monitoruljuridic.ro/…/hotarire-nr-206-din-4-apri…

Hotărâre privind reorganizarea Institutului Superior de Informații în Informații în Institutul National de Informații, în subordinea Serviciului Roman de Informații

La Art.11:

“Art. 11. — Studenților Institutului National de Informații li se acordă grade militare potrivit prevederilor legale în vigoare.”

Si Art.16:

“Art. 16. — Candidații admiși în facultățile, centrele și secția postuniversitară ale Institutului National de Informații sunt considerați incorporați, respectiv concentrați. Studenții vor semna angajamente prin care se obliga ca, după terminarea cursurilor, să lucreze ca militari activi pe o durată de minimum 10 ani. …….”

3. În Regulamentul de admitere membri adoptat de CP in 10.03.2018 este menționat la capitolul I.Criterii de admitere:

“Poate deveni membru al USR orice persoană care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
……

7. Nu a făcut sau nu face parte din cadrele unui serviciu secret din România sau din străinătate;
……”

Și se menționează în același capitol derogări doar pentru criteriile de admitere 2-6;

Vă solicit să constatați că, respectând prevederile legale, Camelia Crisan a semnat cel puțin un act de angajament cu Serviciul Roman de Informații ți are grad militar în cadrul Serviciului Român de Informații.

Astfel, vă rog să admiteți solicitarea mea de respingere a deciziei de admitere a Cameliei Crișan în USR și să o excludeți pe aceasta din rândul membrilor USR.

Vă mulțumesc,

Florin Danciu

membru USR Sector 6”.

Vezi și

Gheorghe Piperea prevestește un cutremur pentru Guvernul Orban: O lege care generează niște drepturi nu poate fi neutralizată prin OUG

EXCLUSIV Lovitură de teatru: LIDL cedează: Mutarea făcută de gigantul german pe piața din România

EXCLUSIV Poliția se pregătește de cafteală! Achiziție de mii de bastoane cu electroșocuri și telescopice

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare