sursa foto:  wall-street.ro

A scăzut prețul la benzină! Cât costă carburanții joi, 1 iunie 2023

Prețul benzinei înregistrează o scădere ușoară. Motorina rămâne la același preț. Preţul carburanţilor în România, astăzi 1 iunie 2023. 

 

 

 

În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă 6,46 lei, și se înregistrează la o sigură stație Petrom din București, care se găsește pe Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,47 lei și 6,67 lei.

Pentru benzina premium, prețurile variază de la 6,92 lei și 7,32 lei.

Cea mai ieftină motorină standard stagnează în continuare și costă 6,46 lei și se găsește la o stație Petrom din București, mai exact Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5.

Motorina premium costă între 6,82 lei și 7,08.

De ce cresc sau scad prețurile pentru benzină sau motorină la pompă

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare