Aceşti elevi ar putea primi mai mulţi bani: Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Veşti bune pentru foarte mulţi elevi din România. Ministerul Educaţiei Naţionale a pus în dezbatere un proiect prin care aceştia vor putea primi mai mulţi bani pentru continuarea studiilor liceale.

Este vorba despre elevii care nu au o situaţie economică foarte bună. Mai mult, ministerul propune și majorarea plafonului venitului pe membru al familiei de la care se acordă ajutorul financiar, astfel că mai mulți tineri ar putea beneficia de acesta.

Pentru a fi aplicat, proiectul de hotărâre a Guvernului pentru modificarea HG nr. 1.488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” trebuie să fie aprobat de Ministerul Educaţiei şi publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit avocatnet.ro, începând cu anul școlar viitor, respectiv 2018-2019, valoarea sprijinului financiar va fi de 250 de lei pe lună. În acest moment, cuantumul ajutorului este de 180 de lei pe lună.

Brneficiază de aceşti bani doar elevii care fac parte din familii cu un venit brut lunar pe membru de familie de cel mult 500 de lei. La evaluarea acestei condiții se iau în calcul veniturile din ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului.

În prezent, pragul pentru venitul maxim pentru fiecare membru de familie este stabilit la 150 de lei, adică de peste trei ori mai mic decât cel propus, ceea ce înseamnă că vor fi mai mulți elevi care vor putea beneficia de această măsură financiară de ajutor.

Vezi şi Un doctor face praf Guvernul! Lovitura de proporții pe care o primesc pensionarii, după ce pensiile le-au fost mărite

EXCLUSIV! După revocarea Laurei Codruța Kovesi, DNA confirmă articolul publicat de Bugetul.ro!

Sancţiuni drastice pentru cei care îşi modifică apartamentul şi nu anunţă asociaţia: Ce amendă poţi încasa

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare