sursa foto:  Radio Europa Libera Moldova

Act terorist în Bulgaria! Tentativă de asasinat la adresa procurorului general, Ivan Gheșev

Procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheșev, a scăpat cu viață, după ce luni a avut loc o explozie la trecerea mașinii sale oficiale.

 

 

 

Incidentul a avut loc pe drumul dintre Samokov și satul Kovachevtsi. Nu au existat răniți în incident – nici procurorul general, nici echipa care îi însoțea, nici alți cetățeni care participau la trafic.

Parchetul Bulgariei a declarat că investighează explozia ca fiind un act terorist.

Într-o ședință de informare a directorului Serviciului Național de Investigații s-a afirmat că bomba avea ca scop omorârea procurorului.

A fost declarată stare de alertă. Explozia a provocat un crater cu diametrul de trei metri.

Oficialii Bulgariei se vor întruni mâine în ședință. S-a deschis o anchetă în acest caz, se reface traseul mașinilor și au fost instituite noi măsuri de siguranță.

Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne, a menţionat că nimeni nu a fost rănit în și că „ameninţările la adresa vieţii şi sănătăţii oricărei persoane sunt absolut inacceptabile” şi guvernul va lua măsuri ferme.

„Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii”, a declarat la rândul său, Borislav Sarafov, procuror adjunct şi director al Serviciului Naţional de Investigaţii, adăugând că familia lui Gheşev era cu el în vehicul, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare