sursa foto:  anacronic.ro

Acuzații dure la adresa gigantului austriac OMV: ‘Interesul austriecilor este să pună mâna pe rezervele de zgură și cenușă de cărbune’

Un lider sindical lansează acuzații dure la adresa gigantului austriac prezent în țara noastră noastră, OMV. Liderul Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, arată cu degetul înspre OMV.

Constantin Crețan afirmă că OMV vrea să pună mâna pe sute de hectare de teren în Gorj și pe rezervele de zgură și cenușă de la termocentrale.

Liderul sindicat a transmis că va ataca în instanță planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, care prevede construirea de parcuri fotovoltaice pe terenuri care ar trebui restituite proprietarilor, după exploatarea cărbunelui.

„Interesul austriecilor este să pună mâna pe rezervele de zgură și cenușă de cărbune, din care, prin prelucrare, se extrag diferite metale de mare valoare”

Constantin Crețan a mai spus, conform Radio Infinit, că actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia și cadastriștii, care vor îndrăzni să intre pe terenurile pentru fotovoltaice, riscă să aibă probleme mari cu legea.

„Interesul nu sunt fotovoltaicele. Interesul austriecilor este să pună mâna pe rezervele de zgură și cenușă de cărbune, din care, prin prelucrare, se extrag diferite metale de mare valoare”, afirmă Constantin Crețan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare