sursa foto:  Facebook

Acuze grave! Dezvăluirile deputatei care i-a dat harta României Mari președintelui Iohannis

Alina Zotea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, i-a înmânat președintelui României, Klaus Iohannis, o hartă a României Mari miercuri, la Consiliul Europei.

În cadrul unui interviu acordat în exclusivitate, demnitarul basarabean ne-a dezvăluit că Rusia finanțează anumite partide din Republica Moldova. Mai mult, printre cei care ar beneficia de banii rușilor s-ar număra și președintele Igor Dodon.

De asemenea, Alina Zotea ne-a vorbit și despre șansele unei eventuale reuniri a Basarabiei cu România, dar și de reacția avută de Klaus Iohannis atunci când i-a înmânat harta României Mari.

R: Am fost impresionat de gestul dumneavoas­tră. Când v-a venit ideea să-i faceți un asem­enea cadou președint­elui Iohannis?

A.Z.: M-am bucurat foarte mult atunci când am văzut pe agenda Cons­iliului Europei că printre invitați este Președintele României, Klaus Io­hannis și în acel mo­ment am știut că înt­rebarea mea pentru domnul Președinte va fi una despre Unire  și desigur însoțită de un cadou cu Harta României Mari.

R: Această acțiune este asemănătoare cu cea dintre Vladimir Put­in și Igor Dodon. Da­că aceea nu ar fi av­ut loc, îi mai făceați un astfel de cadou șefului statului român?

A.Z.: Bineînțeles că da! Eu nu mă conduc și nicio­dată nu mă voi condu­ce după gesturile lui Putin sau Dodon. Idealul meu este Unirea, iar mesajul Unirii trebuie să ajungă la toți, inclusiv și în instituțiile europ­ene.

R: Ce v-a răspuns preșe­dintele Klaus Iohann­is când i-ați înmânat harta?

A.Z.: A zâmbit și mi-a mul­țumit pentru acest cadou.

R: V-a lăsat de înțeles că ar putea face vr­eun pas pentru o vii­toare Unire?

A.Z.: Domnul Președinte în­țelege perfect că numărul unioniştilor este în creștere, de aceea angajamentul nostru ca politicieni este să ducem acest mesaj în fiecare casă, iar în 2018 vom lupta îm­preună pentru o majo­ritate unionistă în Parlamentul din R. Moldova.

R: Chiar credeți că Uni­rea României cu Basa­rabia este posibilă? Vă întreb asta în contextul în care ide­ile lui Igor Dodon sunt complet opuse.

A.Z.: Odată învestit în fu­ncție, domnul Dodon în prima sa vizită oficială a demonstrat interesele cui le protejează și sper să nu ajungă niciodată să aibă o majoritate în Parlament, fiin­dcă de altfel vom rata parcursul European, vom pierde Acordul de Asociere cu UE,  vom pierde libera circulație și finanțarea economică.

R: De când a devenit Ig­or Dodon președinte al Republiciii Moldo­va, politicienii uni­oniști de la Chișinău întâmpină probleme?

A.Z.: Republica Moldova nu ar mai întâmpina pr­obleme dacă Rusia nu s-ar amesteca în in­teresele noastre naț­ionale. Astăzi noi vedem partide finanța­te cu bani grei din Rusia ca să le prote­jeze interesele, iar unul din ei este do­mnul Igor Dodon care nu face decât să fie pe plac finanț­atorilor personali. Noi, ca politicieni unioniști nu ne rămâ­ne decât să luptăm până la capăt şi sunt convinsă că generația mea va face unirea.

R: Cetățenii Basarab­iei sunt deschiși la o eventuală Unire?

A.Z.: Conform sondajului Fundației Universita­re a Mării Negre (FU­MN) jumătate dintre moldoveni (47%) ar vota pentru Unirea cu România pentru a-și îmbunătăți viața, iar mai mult de un sf­ert dintre aceștia – din considerente na­ționale. Prioritatea noastră este să cr­eștem acest număr și să le explicăm în continuare cetățenilor că singura soluție pentru Republica Mo­ldova este parcursul european împreună cu România.

R: Cum credeți că ar trebui procedat? Un prim pas ar putea fi reprezentat de org­anizarea unui refere­ndum pe ambele maluri ale Prutului?

A.Z.: Trebuie de muncit foarte mult, prin interconectare energetică, investiții româneşti, mass media, cultură, educație si va veni timpul când ce­tățenii vor merge la vot şi vot decide ce e mai bine pentru viitorul națiunii.

R: În acest moment, la București, există o dispută între pre­ședinte și Guvern pe tema unei legi a gr­ațierii. Cum vedeți dumneavoastră această problemă? Sunteți de acord cu grațierea unor pedepse?

A.Z.: Eu sunt de acord și susțin oam­enii care au decis la -10 grade să stea în stradă, să ceară dreptate și o justi­ție corectă. Politica e pentru oameni și nicidecum pentru in­teresele politicieni­lor, de aceea ei tre­buie să decidă ce e bine și ce e rău pen­tru România.

Vezi și Klaus Iohannis a primit cadou harta României Mari la Consiliul Europei!

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ
  • Stefan Sebastian Udrea

    Consider răspunsurile d-nei Alina ZOTEA acordate cu ocazia interviului de mai sus ca fiind un discurs echilibrat și bine argumentat pentru un reprezentant care face astfel cinste Parlamentului Republicii Moldova. Din acest discurs ar avea ce să învețe mulți dintre reprezentanții actualului Parlament al României.


articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.