sursa foto:  Foto: Vanity Fair

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România: ‘Putin e un criminal. El și echipa lui trebuie aduși la Haga și cercetați pentru crime de război’

Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite în România, este de părere că Vladimir Putin și echipa sa trebuie aduși în fața Curții Internaționale și cercetați pentru crime de război ca urmare a atrocităților comise de Armata Roșie în Ucrina.

 

„Cred că se va schimbă poziția Turciei și că o să se rezolve problema. E o problema pentru NATO pentru că trebuie un vot unanim. S-ar putea schimba (procedura – n.r.) pe viitor. Cred că se va rezolva și foarte repede cele două țări vor adera”, a afirmat fostul ambasador al SUA la București,

Întrebat dacă simte că NATO s-a întărit în ultima vreme, ca urmare a conflictului inexplicabil și nejustificat declanșat de Rusia în Ucraina, el a afirmat că există o mare unitate demonstrată deja prin faptul că unele țări ajută Ucraina. „Unele mai mult ca altele. Germania a făcut o schimbare enormă, dramatică, promițând că nu mai cumpără gaz de la ruși. Polonia, România, statele baltice (au ajutat Ucraina – n.r.) … Alte țări ar putea să ajute mai mult„, a spus oficialul american.

Referitor la nota discordantă pe care o face Ungaria, oficialul american a declarat: „Ar fi mai bine dacă ar fi în linie cu restul Europei și să condamne ce face dl. Putin în Ucraina. Putin e un criminal, a spus foarte bine dl Biden asta cu o lună și jumătate în urmă. A distrus orașe întregi. Ungaria face o greșeală că suportă o țară care face asta. În 1994 a fost un acord la Varșovia la care au luat parte și Ucraina și Rusia, în care toate statele participante spuneau că vor respectă integritatea Ucrainei. A fost uitat deoparte (acest lucru, de Rusia – n.r.) când a invadat Crimeea, în 2014, la fel și în urmă cu 3 luni, când a invada Ucraina. Dl. Putin e un criminal. El și echipa lui trebuie aduși la Haga și cercetați pentru crime de război„, a declarat Zuckerman, la Realitatea PLUS.

Vezi și:

Foto și video! Noi dovezi privind masacrul comis de armata lui Vladimir Putin la Bucha!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare