sursa foto:  romaniatv.net

AIEA dă peste cap ‘planurile’ Rusiei: Inspectorii Agenției nu au găsit echipamente militare în centralele nucleare din Ucraina

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a transmis marți că acuzația Kremlinulu nu se fructifică, precizând faptul că nu au fost găsite echipamente militare în centralele nucleare din Ucraina.

 

 

 

El a dezminţit astfel acuzaţia adusă luni de serviciul de informaţii externe al Rusiei, care a susţinut că ucrainenii ascund în centralele respective arme de provenienţă occidentală.

Kievul respinsese deja printr-un oficial de rang înalt afirmaţia Moscovei.

Grossi a arătat că AIEA a stabilit o prezenţă permanentă în toate centralele atomice ucrainene. El a anunţat totodată că a ordonat marţi inspecţii pentru identificarea unor eventuale arme în interiorul acestor obiective, iar „rezultatul acestor inspecţii a fost negativ”.

Directorul a reamintit că este pentru a doua oară când agenţia a fost în măsură să dovedească falsitatea unor acuzaţii privind ilegalităţi şi pericole în centralele nucleare din Ucraina. Primele afirmaţii de acest gen se refereau la crearea unei „bombe murdare”, un tip de armă care răspândeşte materiale radioactive cu ajutorul unei explozii convenţionale, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare