sursa foto:  telegram, captură de ecran transmisie live

Aleksei Navalnîi, condus pe ultimul drum! Autoritățile de la Moscova au luat măsuri stricte de securitate | UPDATE: Prima imagine de la slujba de înmormântare

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, este înmormântat, astăzi, la Moscova. Rușii au început să se strângă la biserică încă de la primele ore ale zilei, cu toate că slujba este programată la ora locală 14.00 (13.00 – ora României).

UPDATE ora 15:00: A apărut prima imagine cu trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi, în biserică, unde i se face slujba pentru înmormântare:

Sursă foto: CNN

Autoritățile  au luat măsuri stricte de securitate. Opozantul rus a murit subit la  vârsta de 47 de ani într-o colonie penală din Arctica, relatează Reuters.

Aliații Navalnîi , acuzații la adresa lui Vladimir Putin

Aliaţii lui Navalnîi – care au promis să transmită în direct pe internet evenimentele din această zi – l-au acuzat pe preşedintele Vladimir Putin că a dat ordin ca opozantul să fie asasinat, pentru că liderul rus nu ar fi putut tolera gândul că Navalnîi ar putea fi eliberat într-un potenţial schimb de deţinuţi cu SUA, notează ziare.com

Nu există dovezi care să susțină acuzațiile aliaților, dar aceștia au promis că vor prezinta modul în care a fost ucis şi de către cine.

Kremlinul neagă că ar exista o implicare a statului în această moarte. Certificatul său de deces – potrivit aliaţilor – spune că a murit din cauze naturale.

 

Semnalul de date mobile a fost bruiat

În jurul orei locală 13.10, Echipa lui Navalnîi susține că semnalul de date mobile este bruiat în piața în care are loc înmormântarea, fapt care face dificilă spre imposibilă transmisiunea live.

Sicriul a ajuns la biserică în jurul orei 13.00, iar mulțimea de câteva mii de oameni adunată în piață îi strigă numele opozantului politic mort în gulagul putinist.

În timp ce mașina funerară care transporta sicriul lui Navalnîi se îndrepta spre curtea bisericii din Moscova, mulțimea a fost auzită aplaudând.

„Nu ți-a fost frică, nici nouă nu ne este frică!”, au scandat oamenii, când sicriul a intrat în interiorul bisericii pentru slujba de înmormântare.

Unde va fi înmormântat Aleksei Navalnî

Potrivit reprezentării grafice realizate de un apropiat, mormântul în care va fi îngropat Aleksei Navalnîi se află chiar la intrarea în cimitirul bisericii, notează ziare.com.

De asemenea, potrivit unor informații,  familia a fost lăsată să intre în lăcașul de cult pentru a asista la slujba religioasă. Părinții opozantului politic au fost fotografiați intrând în biserică.

Zeci de mii de susținători își iau rămas bun

Mulțimea care vrea să-și ia rămas bun de la Navalnîi crește. Oamenii s-au adunat nu doar în preajma bisericii și la coada lungă de câțiva kilometri, ci și în curțile din vecinătate. Estimările arată că numărul rușilor veniți să-și prezinte omagiile se ridică la câteva zeci de mii în acest moment.

 

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare