Studiul a fost realizat de către o echipă de experți ai APC, coordonați de către conf. univ. dr. Costel Stanciu.
Astfel, au fost descoperiți cârnați de casă cu câte opt substanțe chimice sau cu soluție de dezghețare a drumurilor!
La 88% din cârnații afumați analizați s-a folosit fum lichid sau aromă de fum!
La 84% din cârnații analizați s-a folosit conservantul nitrit de sodiu!
Vezi și Alertă! Pește cu otravă în magazine – nu există antidot!
La 55% din cârnații analizați membrana folosită este artificială, adică realizată din alginat de sodiu, celuloză, gumă de guar, lactat de calciu, clorură de calciu, colagen de vită și coloranți.
40% din cârnații analizați au în compoziție fosfați!
40% din cârnații analizați conțin apă din belșug! 37% din cârnații analizați conțin coloranți obținuți din insecte (coșenile)!
La numai 37% din cârnații analizați apare menționat procentul de carne din compoziția acestora pe etichetă!
34% din cârnații analizați conțin extracte de condimente!
La 28% din cârnații analizați, aroma și gustul au fost intensificate cu glutamat monosodic!
27% din cârnații analizați conțin proteină vegetală din soia!
Numai 8% din cârnații analizați nu conțin aditivi alimentari!
Vezi și Lovitură grea pentru Olguța Vasilescu: Cine a dat în judecată Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale
Din vedetă TV a ajuns taximetrist! Ce cunoscut actor a părăsit micile ecrane și s-a apucat de șoferie