sursa foto:  colourbox.com

Alertă pentru mii de persoane! Angajații acestui gigant riscă să își piardă locul de muncă! Gigantul se află și în România

Lovitură pentru acești angajați! Unul dintre coloșii din acest domeniu, cu sediu și în țara noastră, se pregătește să concedize peste 2.000 de angajați.

Amazon a anunţat implementarea unor noi tehnologii, în privinţa automatizării unor posturi deţinute de mii de muncitori: împachetarea comenzilor clienţilor, potrivit Reuters.

Compania a început, în ultimii ani, să adauge, în cadrul a numeroase depozite, tehnologii prin intermediul cărora sunt scanate bunurile care coboară pe benzile transportatoare, ulterior acestea fiind ambalate în cutii individuale. Fiind renumit pentru eforturile de a automatiza un procent cât mai mare dintre activităţi, Amazon ia în considerare instalarea a câte două astfel de maşini la câteva zeci de alte depozite, eliminând cel puţin 24 de locuri de muncă la fiecare dintre acestea, notează Ziarul Financiar.

Mai mult de 2.000 de persoane ocupă locuri de muncă în cadrul unor astfel de posturi. Planul, care a fost nedeclarat anterior, exemplifică modul în care Amazon urmăreşte reducerea forţei de muncă şi sporirea profiturilor.

Cu toate acestea, baza de angajaţi a companiei a devenit una dintre cele mai mari din Statele Unite, în urma deschiderii unor noi depozite şi a creşterii salariilor, în scopul atragerii de personal, pe o piaţă strânsă a forţei de muncă. În plus, angajamentele pe care Amazon le are cu autorităţile Statelor Unite sunt cel puţin generoase. Pentru cele 1.500 de locuri de muncă pe care Amazon le-a anunţat anul trecut în Alabama, statul a promis societăţii 48,7 milioane de dolari în decursul a 10 ani, potrivit departamentului de comerţ al companiei.

Potrivit companiei, aceasta se aşteaptă să recupereze costurile presupuse de implementarea acestor tehnologii în mai puţin de doi ani.

„Implementăm această nouă tehnologie cu scopul de a spori siguranţa, de a accelera timpul de livrare şi de a adăuga eficienţă în întreaga reţea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon. „Ne aşteptăm ca economiile de eficienţă să fie reinvestite în noi servicii pentru clienţi, în timp ce noi locuri de muncă vor continua să fie create.”

Noile maşinării, cunoscute sub denumirea de CartonWrap, produse de compania italiană CMC, împachetează mult mai repede decât o pot face oamenii, de la 600 până la 700 de cutii pe oră, sau de patru până la cinci ori mai repede decât timpul necesar întreprinderii acestei activităţi de către oameni, potrivit surselor din cadrul companiei. Maşinile necesită o persoană pentru a încărca comenzile clienţilor, o alta pentru gestionarea cartonului şi a lipiciului şi un tehnician pentru a remedia eventualele blocaje ocazionale.

Deşi Amazon a anunţat că intenţionează să accelereze expedierea comenzilor prin intermediul programului său de loialitate, această ultimă rundă de automatizare nu se concentrează pe viteză. „Este vorba despre eficienţă şi economii”, a spus una dintre sursele din companie.

Amazon nu este singura companie care testează tehnologia de ambalare a CMC. Walmart, JD.com Inc şi hutterfly Inc au folosit, de asemenea, maşinăriile. Walmart a început utilizarea maşinăriei CMC în urmă cu 3,5 ani, instalându-le de atunci în mai multe locaţii din SUA.

Deşi avansurile în domeniul inteligenţei artificiale asigură îmbunătăţirea preciziei maşinilor, nu există încă nicio garanţie că roboţii pot asigura aceeaşi atenţie şi exactitate în privinţa mânuirii produselor. Amazon a testat tehnologiile a diferiţi furnizori, inclusiv cea a Soft Robotics, un start-up din Boston, care s-a inspirat din tentaculele unei caracatiţe, pentru a asigura o apucare mai eficientă a produselor.

Citește și:

Lovitură pentru companiile de telefonie mobilă! Orange, Vodafone, Telekom și Digi riscă amenzi uriașe

Atomica a fost lansată! Cine ar fi, de fapt, omul din spatele Vioricăi Dăncilă

Afacerea cu care Radu Mazăre a cucerit Madagascarul! Conexiunea cu un trib

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare