sursa foto:  ebihoreanul.ro

Alexandru Rafila arată cu degetul spre Vlad Voiculescu: ‘Nu a făcut absolut nimic. Nu DSU este responsabil pentru organizarea sistemului de sănătate’

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, deputatul PSD Alexandru Rafila, a declarat că situația creată prin evacuarea Spitalului Foișor revine Ministerului Sănătății, condus de Vlad Voiculescu.

Dr. Alexandru Rafila: Sunt tot mai puţine cazuri raportate şi tot mai mulţi pacienţi în spitale şi la ATI

„Aș împărți problemele în două. Prima se referă la organizarea sistemului de sănătate, începând cu partea de sănătate publică, testare, controlul pandemiei cu mijloace de sănătate publică. Lucrul ăsta în mod evident nu s-a întâmplat.

Sunt tot mai puține cazuri raportate în fiecare zi şi tot mai multe cazuri în spitale şi în secțiile ATI.

Au întârziat măsurile care trebuiau luate din timp, şi anume, adaptarea unor spitale la situația în care avem foarte multe solicitări.

Am văzut în ultimele zile ordine de ministru contradictorii, unele includeau Spitalul Foișor pe lista de spitale care trebuie transformate în spitale COVID, după care Spitalul Foișor a dispărut într-un ordin ulterior. Ieri, ordinul dat de domnul Arafat și avizat de ministrul Sănătății a inclus din nou Spitalul Foișor. Asta arată o lipsă de coerență şi de planificare, de viziune asupra felului în care lucrurile trebuie să funcționeze în sistemul de sănătate.

Îmi pare foarte rău, dar în mod evident, nu Departamentul pentru Situații de Urgență (condus de Raed Arafat, n.r.) este responsabil pentru organizarea sistemului de sănătate. Asta trebuie spus foarte clar.

 

Dr. Alexandru Rafila: Ministerul Sănătății nu a făcut nimic pentru controlul pandemiei

 

Ministerul Sănătății nu a făcut absolut nimic, pe de o parte, pentru pregătirea sistemului de sănătate şi pentru controlul pandemiei, pe de altă parte.

Am văzut ieri o încercare de diversiune grosolană, mutarea discuției, de către USR PLUS, pe subiectul centrelor de vaccinare organizate de Ministerul Apărării. Lucrurile nu au legătură cu situaţia pe care o trăim în prezent.

Toată lumea a fost de acord că această campanie a funcționat destul de bine, în ciuda Ministerului Sănătății, aş spune, şi nu despre asta era discuția, ci despre asigurarea asistenței medicale şi despre controlul pandemiei”, a spus Alexandru Rafila, conform Antena3.ro.

Vezi și: Alexandru Rafila, dezvăluire cutremurătoare: ‘Studiile clinice de până acum au fost făcute doar pentru un singur tip de vaccin’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare