sursa foto:  ebihoreanul.ro

Alexandru Rafila atrage atenția Guvernului: ‘Punerea la îndoială în repetate rânduri a cifrelor referitoare la testare, au creat un val de nemulțumire în rândul populației’

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că punerea la îndoială în repetate rânduri a cifrelor referitoare la testare, la numărul de pacienţi, registrele privind persoanele vaccinate, decese, prin declaraţii contradictorii şi cifre eronate din partea autorităţilor, au creat un val de nemulţumire în rândul populaţiei.

„Gestionarea cu succes a pandemiei de COVID-19 depinde de încrederea populaţiei în autorităţile publice şi în personalul medical. Dacă în cazul personalului medical este evidentă încrederea populaţiei în profesionalismul arătat în cele 14 luni ale pandemiei, nu acelaşi lucru se poate spune despre autorităţile publice. Punerea la îndoială în repetate rânduri a cifrelor referitoare la testare, la numărul de pacienţi, registrele privind persoanele vaccinate prin declaraţii contradictorii şi cifre eronate, au creat un val de nemulţumire în rândul populaţiei”, a afirmat deputatul PSD, la dezbaterea Ora Guvernului, la care participă ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Rafila a mai spus că Grupul de comunicare strategică s-a dovedit grupul de „confuzie strategică”.

El a menţionat că PSD a solicitat constituirea unei comisii parlamentare care să investigheze situaţia fără precedent, să audieze reprezentanţii instituţiilor responsabile şi să facă publice concluziile, dar actuala majoritate parlamentară s-a opus.

„Propunerea PSD de recâştigare a încrederii publice prin investigarea de către o comisie formată din reprezentanţi ai tuturor partidelor politice a situaţiei deceselor datorate COVID-19 a fost respinsă. Comisia pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID a întocmit un raport la data de 7 mai, iar ministrul Sănătăţii a prezentat câteva date neconcludente abia pe data de 13 mai, l-a publicat la presiunea opiniei publice pe 14 mai”, a adăugat Rafila.

El a adresat mai multe întrebări ministrului Sănătăţii, între care de ce a tergiversat publicarea raportului, de ce nu a explicat motivul pentru care cele două baze de date care se găsesc în coordonarea Ministerului Sănătăţii, la care apar diferenţe de aproape 30% privind numărul deceselor, nu au fost evaluate periodic pentru a elimina erorile care au fost la maxim în intervalul 1 decembrie – 31 martie, când ministru era Vlad Voiculescu, informează agerpres.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare