sursa foto:  mediafax.ro

Alexandru Rafila, despre ieșirea ministrului Ioana Mihăilă: ‘Trebuia să aflăm exact care este modul de raportare în cele două baze de date gestionate de Ministerul Sănătății’

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că nu a înțeles nimic din declarația făcută de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

”Am înţeles că trebuie să fie bine ca să nu fie rău, adică n-am înţeles nimic. N-am înţeles sensul declaraţiei şi motivul declaraţiei, pentru că trebuiau nişte lucruri concrete oferite opiniei publice dacă s-a hotărât să se facă o conferinţă de presă. Trebuia să aflăm exact care este modul de raportare în cele două baze de date gestionate de Ministerul Sănătăţii, care au fost motivele pentru care au apărut diferenţe în această raportare şi care sunt lucrurile concrete pe care le-a făcut sau intenţionează să le facă Ministerul Sănătăţii. Or, aceste trei elemente eu nu le-am sesizat în declaraţia doamnei ministru”, a declarat Alexandru Rafila.

 

Întrebat dacă e tolerabil să se spună că unii nu au înţeles şi alţii nu au ştiut, Rafila a explicat ca cele două baze de date sunt la Ministerul Sănătăţii.

”Nu e tolerabil, dar aceste două baze de date sunt la Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii are un centru de comandă care coordonează aceste două baze de date. Or, inadvertenţele se puteau observa în fiecare zi. Mai mult, pot să vă spun în cunoştinţă de cauză că s-au făcut intervenţii asupra uneia dintre cele două baze de date în mod sistematic în ultimele patru luni şi atunci înseamnă că cineva din conducerea Ministerului Sănătăţii intra, modifica câmpurile de raportare”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila crede că era vorba de ”modificări ale modului de raportare, ale câmpurilor sau ale tipurilor de date care erau introduse în această bază de date”, informează news.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare