sursa foto:  mediafax.ro

ALexandru Rafila: ‘În cursul lunii iunie se va atinge această cifră de 5 milioane de persoane vaccinate’

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a declarat duminică seară, în cadrul emisiunii ”Special B1”, că până luni dimineață va fi depășit pragul de 20.000 de vaccinări în cadrul maratonului care a fost organizat în acest sfârșit de săptămână în București. Până duminică seară, la ora 20.00, în cadrul maratonului fuseseră imunizate 18.000 de persoane. 

”Am fost foarte plăcut surprinși de faptul că atât la Sala Palatului, cât și la Biblioteca Națională a existat un interes permanent, peste așteptări, materialele sanitare au trebuit suplimentate, nu numai vaccinurile și, până mâine, cifra de 20.000 de persoane vaccinate va fi depășită”, a spus Rafila, care a participat, duminică, la maratonul de vaccinare.

Între timp, România a înregistrat încă 100.000 de vaccinări într-un interval de 24 de ore. În acest context, Alexandru Rafila estimează că, dacă ritmul actual de vaccinate va fi păstrat, este posibil ca în cursul lunii iunie să se atingă ținta de 5 milioane de persoane imunizate, la nivel național.

”Este bine, cu condiția ca acest ritm să se păstreze. Aici nu ne referim la capacitatea de vaccinare care există, în momentul de față, în România, ci la adresabilitate, la încrederea oemnilor în vaccin și dacă în lunile următoare se vor prezenta în număr la fel de mare. În general, cei care se vaccinează la început sunt nerăbdători, sunt convinși de necesitatea vaccinării, în a doua parte a unei campanii trebuie să lucrezi foarte mult pe zona de informare, de comunicare încât să menții, pe de o parte, interesul și, pe de altă parte, să și lămurești diversele categorii.

Maratoanele vaccinării sunt potrivite pentru marile aglomerări urbane unde, în mod evident, există multe persoane care vor să se vaccineze. Strategia din mediul rural, cu siguranță, trebuie să fie diferită. (…)

Dacă acest ritm de 100.000 de vaccinări care se înregistrază zilnic durează până la sfârșitul lunii, înseamnă încă 2 milioane de persoane vaccinate, ceea ce ar duce la o valoare de circa 4,5 milioane, totalul celor care ar putea să fie vaccinați până la data de 1 iunie. Probabil că în cursul lunii iunie se va atinge această cifră de 5 milioane, dar în cursul lunii, nu pe 1 iunie”, a mai spus Alexandru Rafila, conform cu b1.ro

Citește și:

Alexandru Rafila dă dovadă de implicare: ‘Particip la maratonul de vaccinare organizat în București. Vaccinarea este cea mai importantă, eficientă și mai benefică intervenție de sănătate publică’

Alexandru Rafila, semnal puternic de alarmă: ‘Restricțiile aduc controlul asupra pandemiei pentru perioade scurte de timp. Vaccinarea este soluția’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare