Alianța pentru Unirea Românilor, întrebare-cheie: Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?

Începând din această săptămână, la Cluj a fost demarat un proiect-pilot privind cărțile electronice de identitate.

În acest context, Alianța pentru Unirea Românilor pune o serie de întrebări referitoare la noile buletine.

Concret, AUR întreabă de ce nu apare tricolorul pe noile cărți de identitate și de ce a fost înlocuit „SEX” cu „GEN”.

Întrebări legitime cu privire la noile buletine:
– De ce nu apare tricolorul?
– De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?
– De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?
– Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”, transmit reprezentanții AUR.

Ministerul de Interne a anunțat AZI că sute de persoane vor buletin electronic

În ziua lansării proiectului pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate, în Municipiul Cluj-Napoca, au fost epuizate toate programările pentru următoarele 30 de zile, informează Ministerul de Interne.

Astfel, în acest moment, aproximativ 450 de persoane au optat pentru emiterea noii Cărți de Identitate Electronice.

În funcție de modul în care se va derula proiectul pilot pe parcursul a două luni, începând cu 1 octombrie, se va putea deschide și un al doilea ghișeu, ajungându-se astfel la posibilitatea prelucrării a 30 de solicitări zilnic.

În paralel, funcționează alte 3 ghișee în cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al municipiului Cluj – Napoca, unde sunt preluate cereri pentru emiterea Cărților de Identitate (model 1997).

Termenul de emitere / înmânare a CEI este cuprins între 15 și 20 de zile. Totuși, pentru prima etapă, având în vedere că după realizarea CEI, aceasta trebuie sa fie supusă unor teste complexe, pentru cererile preluate în intervalul 2-6 august, documentele vor fi eliberate în perioada 23-25 august.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian BODE, în contextul lansării Cărții Electronice de Identitate, a precizat: „Noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate și va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocrației în relațiile cetățeanului cu autoritățile publice. Emiterea cărții electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituționale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituțional al serviciilor publice, cât și facilitățile de care cetățeanul român va putea beneficia odată cu deținerea noului document.”

Noul document de identitate asigură cetățenilor garanții suplimentare de securitate, iar instituțiilor de drept public sau privat, certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise.

Cartea Electronică de Identitate este o necesitate impusă de evoluția societății, a cerințelor de securitate globală și a statelor, precum și pentru un control cât mai eficient la trecerea frontierei de stat.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „RO ROMÂNIA ROMANIA CARTEDE IDENTITATE IDENTITY CARD sume Sarneme MANOLE Prenune Givan names CORINA IOANA Gen Cetațenie Nationality ROU Data naÈterii Date of birth 03 07 1983 CNP PIN 2830703460094 Nr. document Document SS12345674 667 expirárii Date of expiry 28 07 2031 Semnátura titularului Holer's signature SPECIMEN”

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare