sursa foto:  closermag.fr

Amenda care aproape închide o televiziune! 3 MILIOANE de euro pentru remarci homofobe

CNA-ul nu doarme! CNA-ul dă amenzi atât de usturătoare încât aproape că închide o televiziune. Se întâmplă în Franță unde peste 40.000 de reclamații primite a dus la o amendă de  trei milioane de euro pentru remarci homofobe. 

Postul Canal 8, din grupul media francez Canal +, a primit o amendă de trei milioane de euro de la Consiliul Superior al Audiovizualului (CSA), varianta franceză a CNA-ului de la noi, pentru remarci homofobe, scrie News.ro, care citează AFP.

Mai precis, potrivit sursei citate, într-o ediţie a unei dintre cele mai populare emisiuni ale postului, „Hanounight show”, controversatul prezentator Cyril Hanouna a răspuns unui anunţ matrimonial pe care tot acesta l-a publicat online, pretinzând că este bisexual.

Vezi și Atenție! Ce impozit, pe care îl plătesc toți angajații, SCADE de la 1 ianuarie 2018

Cele mai multe răspunsuri au venit din partea unor persoane cu orientare homosexuală, cu care moderatorul a discutat deşi acestea nu ştiau că sunt în direct la televiziune.

Gestul realizatorului a adunat peste 40.000 de reclamaţii la CNA-ul francez, care s-a sesizat şi a sancţionat postul cu trei milioane de euro, pentru remarci homofobe. Mai mult, o serie de agenţii şi-au retras reclamele programate pe intervalul emisiunii în cauză. 

Potrivit CNA-ului francez, citat de News.ro, Cyril Hanouna a folosit ”mai multe clişee şi stereotipuri despre homosexuali, încălcând în mod grav principiul respectării vieţii private şi obligaţia de a lupta împotriva discriminărilor”.

Prezentatorul şi-a cerut scuze telespectatorilor, dar a respins acuzaţiile de homofobie.

Vezi și Nelu din „La Bloc” dă cărțile pe față! Dezvăluiri din spatele ecranelor, despre serialul de la PRO TV

Postul Canal 8 a anunţat că va contesta decizia Consiliului Superior al Audiovizualului, spunând că a are parte de un tratament „discriminatoriu”, potrivit sursei citate.

”Aceasta este o decizie istorică ce marchează o linie roşie: nu se acceptă homofobia în mediile franceze, iar homosexualii nu pot fi umiliţi la televiziuni şi la radio”, a spus activistul pentru drepturilor persoanelor homosexuale, Joël Deumier, preşedintele asociaţiei SOS Homofobia, citat de News.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare