sursa foto:  https://www.ziarul21.ro

Amenințare pentru șoferii care parchează pe locurile persoanelor cu handicap! Amenzile au crescut de cinci ori

Au aparut noi sancțiuni pentru parcare pe locurile persoanelor cu handicap.

Au fost stabilite prin ordonanța de urgența, se vor aplica de luna aceasta. Până acum amenda minima a crescut de 5 ori, de la 200 de lei, la 1000 de lei.

Cele mai recenta modificari aduse Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, amenzile pentru parcarea neregulamentară pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități au crescut valoros.

Până acum amenzile erau între 200 si 1.000 de lei, OUG 69/2018 a stabilit că „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.”

Prin urmare, amenda a crescut de cinci ori, iar cea maxima s-a dublat. Asta ar trebui sa dea de gandit soferilor, chiar să îi sperie, a spus aradon.ro.

Putem face referire la acei șoferi ce parchează cu obrăznicie, fără pic de rușine, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Aproximativ 4% din numarul locurilor de parcare sunt rezervate pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap, ne-au informat realitatea.net

Vezi și Special! Ce salariu are Cristian Prescorniţoiu, şeful Inspectoratului pentru Construcţii Vrancea, bugetarul care i-a jignit pe cei din Diaspora: La miting vin hoții și curvele!

Lia Olguța Vasilescu anunță finalizarea unei investiții uriașe! După șase ani, s-a reușit eliminarea lor

Mai multe categorii de salariați se pot pensiona mai devreme! Legea se aplică de joi

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare