ANAF dă startul la digitalizare!

Agenția Națională de Administrare Fiscală  anunță că dă start proiectului „Consolidarea capacitãții Agenției Naționale de Administrare Fiscalã de a susține inițiativele de modernizare” – cod SIPOCA 604.

Agenția Naționalã de Administrare Fiscală din România (A.N.A.F.), în calitate de Beneficiar, implementeazã începând cu data de 14 decembrie 2018, pentru o perioadã de 24 de luni, proiectul intitulat „Consolidarea capacitãții Agenției Naționale de Administrare Fiscalã de a susține inițiativele de modernizare” – cod SIPOCA 604.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintã consolidarea capacitãții Agenției Naționale de Administrare Fiscalã de a susține inițiativele de modernizare, prin introducerea de servicii publice electronice ce optimizeazã procesele decizionale orientate cãtre mediul de afaceri, inclusiv prin implementarea unui fișier standard internațional de audit pentru toți operatorii economici.

Rezultatele așteptate în urma implementãrii proiectului sunt:

· Analiza activitãților A.N.A.F. realizatã, precum și bune practici în materie de administrare fiscalã însușite

· Fișierul Standard de Audit (SAF-T) implementat, reprezentând o structurã standardizatã a informațiilor relevante pentru controalele fiscale în vederea reducerii costului conformãrii pentru societãți

· Propuneri de amendare a legislației primare și secundare privind obligația contribuabilului de a depune Fișierul Standard de Audit – formulate

· Îmbunãtãțirea cunoștințelor și abilitãților personalului din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscalã (nivel central și nivel local) prin derularea unor sesiuni de instruire specifice administrãrii fiscale.

Digitalizarea și aplicarea de standarde în colaborarea dintre administrația fiscalã și contribuabili determinã creșterea gradului de încredere reciprocã prin asigurarea unui nivel ridicat de transparențã și predictibilitate.

SAF-T va contribui la asigurarea echitãții în derularea activitãților economice, precum și la îmbunãtãțirea conformãrii voluntare prin reducerea efortului ambelelor pãrți în ceea ce privește alocarea resurselor umane și materiale.

Valoarea totalã eligibilã a proiectului este: 84,700,017.03 lei, din care:
· valoarea eligibilã nerambursabilã din Fondul Social European: 71,134,346.12 lei;
· cofinanțarea eligibilã a Beneficiarului: 13,565,670.91 lei.

Vezi și

SURSE Totul pentru multinaționale! Guvernul Orban ar urma să desființeze ANPC-ul! ‘Li se pune călușul în gură’

SURSE Ordin de la Ludovic Orban și Marcel Vela?! A început operațiunea ‘Trierea’

Vești importante! Ce se întâmplă cu acești bani începând cu anul 2020

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare