Analist de politică externă: ‘În România o să crească numărul euroscepticilor. Va fi o presiune pe politicieni să nu ne mai vândă baliverne’

Prof. Dan Dungaciu, director general Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române,  spune că în România o să crească numărul euroscepticilor.

 

În acea perioadă, România și-a făcut temele, a avut anumite personaje politice care nu erau de acord cu anumite cerințe, dar nu proiectul lor politic neapărat. Noi, structural, n-am fost niciodată o amenințare pentru Uniune Europeană.

Nu vă mai mirați că în România să crească scepticismul. În România o să crească numărul euroscepticilor. Va fi o presiune pe politicieni să nu ne mai vândă baliverne. 

Asta e problema, să nu ne mai povestească ore întregi viziunea lor despre lume și viață când problemele reale nu există în niciun discurs politic. Mediocritatea când intră în sistem, ea nu se manifestă disproporționată.

Populația se va uita mai acut la această chestie decât o făcea. Nu ai cum să ai o reacție la așa manifestare. Diplomații nu fac conferință de presă într-un partid.

Miniștrii de externe nu fac conferință de presă în sediul partidului”, a spus Dan Dungaciu, conform gândul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare