sursa foto:  noticias.plu7.com

Analistul de politică externă H.D. Hartmann: ‘Italia, din punct de vedere financiar, e pe punctul de a fi distrusă. Giorgia Meloni, unul din cele mai interesante experimente politice pe care Italia le-a dat lumii’

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a făcut profilul Giorgiei Meloni, al cărei partid a câștigat alegerile din Italia.

„Să ne amintim când a ajuns Silvio Berlusconi prim-ministru și, la fel, au leșinat mimozele de stânga ale Europei. De data aceasta, Giorgia Meloni reprezintă un filon non-financiar. Berlusconi era unul dintre cei mai bogați oameni ai Italiei și este și astăzi, pe când Giorgia Meloni este o fată din popor și are un lucru care este fundamental diferit față de fa*cismul lui Mu*solini, dar care o leagă fundamental de acest fa*cism. Este diferit și, totuși, o leagă.

Ea este produsul cultural al unei școli denumită Institutul cultural indo-spaniol. Ea și-a făcut școala acolo, provine dintr-o familie tipică modernă. Tatăl a părăsit familia când ea avea 11 ani. Nu este căsătorită, dar are un copil cu un ziarist de la trustul de presă al lui Berlusconi, Mediasat, și, bineînțeles, este o femeie care nu a avut bani și întotdeauna a avut probleme în a-și crește copilul și a avea grijă de familia sa. Ea reprezintă drama modernității actuale, o femeie singură, o familie monoparentală, care a trebuit să aleagă între provocările progresismului feminist de tip woke sau conservatorismul de tip Mus*olini. Această deosebire, care o leagă intrinsec de naționalismul mus*olinian, face din Giorgia Meloni unul din cele mai interesante experimente politice pe care Italia le-a dat lumii.

Vom observa, însă, dacă această tânără femeie, dintr-o familie monoparentală, produs al modernității tragice de distrugere a familiei și a valorilor tradiționale, care încarnează în spiritul Italiei și votanților săi exact acest tradiționalism, dacă va reuși să devină prim-ministru și ce va face“, a spus analistul de politică externă.

Italia, într-o situație extrem de dificilă

„Italia, din punct de vedere financiar, e pe punctul de a fi distrusă, instrumentele de care vorbea amenințător doamna von der Leyen sunt reale și sunt financiare, iar Italia mai este și pe prima linie a imigrației ilegale.

Cum va stopa imigrația, cum va calma temerile italienilor față de actuala imigrație, ceea ce italienii de rând numesc invazia străinilor pe pământurile Italiei? Sunt întrebări la care Meloni a răspuns programatic și propagandistic, dar să nu uităm că Italia este membru fondator al Uniunii Europene, este membru fondator al pieței comune și un membru fondator al NATO. Ne place sau nu ne place, Italia nu poate să acționeze singură, chiar dacă o tânără reprezentantă a filiației mus*oliniene ajunge prim-ministru“, a conchis, la DC News, analistul de politic externă H. D. Hartmann, conform dcnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare