sursa foto:  antena3.ro

Analistul militar Radu Tudor: ‘Este un semnal cât se poate de serios al apărării flancului de est al NATO. Peste tot în România au loc exerciții de întărire a apărării’

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor a comentat exercițiile demonstrative ale Grupului de luptă al NATO, de la Cincu, în județul Brașov, la care participă trupe din România, Franța și Olanda.

În contextul unei agresivități din ce în ce mai ridicate a Rusiei, flancul de est al NATO se întărește. Jurnaliști români și străini sunt astăzi prezenți în poligonul de la Cincu, în centrul de instrucție, unde militarii francezi, olandezi, români, belgieni, portughezi, întăresc cooperarea„, a declarat Radu Tudor.

Este un semnal cât se poate de serios al apărării flancului de est al NATO pe fiecare centimetru al Alianței. Ceea ce vedem astăzi este un exercițiu pe care ei îl fac în mod obișnuit.

Sunt momente de pregătire zi și noapte, aici în poligonul de la Cincu, în Baza Mihail Kogălniceanu, la brigada de la Craiova, la Câmpia Turzii. Peste tot în România au loc astfel de exerciții de întărire a apărării.

NATO se află, în momentul de față, în faza unu, cea de transmitere de mesaje de descurajare, prin aceste exerciții.„, a mai declarat Radu Tudor, conform antena3.ro.

Vezi și:

Analistul militar Radu Tudor: ‘Pericolul nuclear din partea Rusiei este unul cât se poate de real. Nu are niciun sens să îți propui să ataci România sau Polonia, pentru că este exact ca și cum ai ataca Statele Unite’

Dan Dungaciu, analist de politică externă: ‘Nu știu dacă se numește Al Treilea Război Mondial, dar ceva este clar că se întâmplă. Ucraina a câștigat o etapă, dar mai sunt 10 sau 12, nu s-a sfârșit campionatul’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare