ANAT: ‘Turiștii aflați în Israel nu au raportat probleme majore. Recomandăm ferm tuturor agențiilor de turism să suspende trimiterea de turiști în această zonă’

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) afirmă că majoritatea celor 900 de cetăţeni români aflaţi în prezent în Israel sunt pelerini, foarte puţini având alte tipuri de pachete turistice.

Dorim să informăm că, în principiu, turiştii aflaţi în Israel nu au raportat probleme majore, niciun turist român nu este rănit, iar autorităţile locale fac eforturi susţinute pentru a asigura protecţia cetăţenilor străini. Cu toate acestea, din cauza evoluţiei incerte a situaţiei în sudul Israelului, recomandăm ferm tuturor agenţiilor de turism să suspende trimiterea de turişti în această zonă în săptămânile următoare, până la stabilizarea situaţiei”, arată ANAT.

”Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) monitorizează cu atenţie şi preocupare situaţia din sudul Israelului, unde au avut loc atacuri ale grupării Hamas. În prezent, regiunea se confruntă cu o situaţie puternic conflictuală, iar siguranţa turiştilor reprezintă prioritatea noastră principală. În Israel a fost decretată stare de urgenţă, iar Ministerul israelian al Turismului recomandă evitarea tururilor în toată ţara. Pasagerilor care sosesc prin intermediul croazierelor li se recomandă să rămână pe nave, iar tuturor celorlalţi turişti, să stea în hotelurile lor”, arată reprezentanţii ANAT, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă seară.

Conform sursei citate, în prezent în Israel se află circa 900 de români, majoritatea pelerini, foarte puţini fiind veniţi pentru alte tipuri de pachete turistice.

Dorim să informăm că, în principiu, turiştii aflaţi în Israel nu au raportat probleme majore, niciun turist român nu este rănit, iar autorităţile locale fac eforturi susţinute pentru a asigura protecţia cetăţenilor străini. Cu toate acestea, din cauza evoluţiei incerte a situaţiei în sudul Israelului, recomandăm ferm tuturor agenţiilor de turism să suspende trimiterea de turişti în această zonă în săptămânile următoare, până la stabilizarea situaţiei. De asemenea, recomandăm agenţiilor de turism şi turiştilor să urmărească cu atenţie evoluţia şi informările care vin de la ANAT, de la Ministerul Afacerilor Externe şi de pe alte canale oficiale şi să decidă cu prudenţă în favoarea turiştilor. Din informaţiile pe care le deţinem, compania aeriană naţională TAROM a anulat următoarele trei curse către Israel”, scrie în comunicat.

Totodată, ANAT îşi manifestă ”solidaritatea şi compasiunea cu populatia civilă care suferă intens în aceste zile”.

Israel este o destinaţie preferată de către români, dar şi o importantă ţară emitentă pentru România. Încurajăm agenţiile de turism să păstreze calmul şi să ţină legătura cu clienţii lor, oferindu-le informaţii actualizate şi asistenţă în caz de nevoie. De asemenea, recomandăm agenţiilor să menţină contactul cu partenerii lor locali şi cu autorităţile române de la Ministerul Afacerilor Externe pentru a fi mereu la curent cu ultimele informaţii şi recomandări. Securitatea şi siguranţa turiştilor reprezintă principala noastră preocupare, iar ANAT va continua să urmărească cu atenţie evoluţia situaţiei şi să ofere suport agenţiilor de turism şi turiştilor în această perioadă”, afirmă reprezentanţii ANAT.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, având în vedere evenimentele recente care au constat în lansarea unui număr mare de rachete din Fâşia Gaza către teritoriul statului Israel şi declaraţia oficială a acestui stat privind mobilizare de lupta a armatei israeliene, cetăţenilor români care se află sau tranzitează acest stat să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi, când situaţia va permite, părăsirea ţării.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare