sursa foto:  DCnews

Andreea Pora a luat foc la decizia lui Tudorel Toader de a-l demite pe Augustin Lazăr: ‘Iohannis a încearcat să bage gunoiul intern sub preș…’

Jurnalista Andreea Pora reacționează după ce Tudorel Toader a cerut demiterea lui Augustin Lazăr și îi cere președintelui să atace la CCR raportul de revocare  întocmit de ministrul Justiției, iar dacă nu reușește să-și asume o eventuală suspendare.

„Spectacolul oferit de ministrul justiției a fost unul grotesc atât prin umilirea publică a unui magistrat  de calibrul lui Augustin Lazăr- net  superior ca pregătire, calibru moral și intelectual  ministrului  ”Gudurel”, vizibil frustrat și  rachinos pe ascendendatul   adversarului-, cât mai ales prin mesajul lansat către întreaga justiție: sunteți la mâna noastră. Emoția și revolta care au răzbătut din luarea de poziție a lui Lazăr sunt, probabil, resimțite de majoritatea magistraților și a oamenilor zdraveni la cap și cu bun-simț  din țara asta. O revoltă justificată pentru că intimidarea, cenzura și spiritul discreționar sunt la ordinea zilei, iar Dragnea și ai lui nu mai fac nici măcar efortul de a păstra aparențele. Vor zdrobi tot ce le stă în cale, acum că sunt atât de aproape de victorie. Dacă sunt lăsați. (…)

Și ce-i de făcut? Ce pot face instituțiile, președintele, partidele? Să se trezească la realitate, să conștientizeze gravitatea situației, faptul că România se află pe buza prăpastiei și să-și asume responsabilitatea acțiunii. (…)

Iohannis a încearcat să bage gunoiul intern sub preș în speranța că europenii vor achiesa la asta- ceea ce nu s-a întâmplat-, imaginându-și că rolul pe care urmează să-l joace România și el personal ( inclusiv la summitul de la Sibiu de anul viitor) îi va aduce puncte electorale. O socoteală profund greșită, care pune în prim plan obiectivul unei bune președinții ( orice ar face, aceasta va fi modestă, pe măsura guvernului Dăncilă, remaniat sau nu), o imagine falsă a României, despre care toată lumea știe că e falsă, și propriile interese, în detrimentul statului de drept și a democrației. E o bulă periculoasă, care așează între paranteze valorile fundamentale, în interiorul căreia dacă rămâne captiv ( ca până acum) poate să-și ia adio de la un alt mandat. Iohannis are de ales: fie revine la realitate, fie rămâne în bulă. Fie fuge, fie luptă. Iar căile de luptă nu sunt chiar atât  de înguste pe cât s-ar crede. În primul rând, trebuie să folosească arma cuvântului, care poate fi una redutabilă dacă e bine calibrată și țintită. În al doilea rând, nu trebuie să semneze  revocarea lui Lazăr, așa cum a făcut cu Kovesi. Ce s-a întâmplat de atunci încolo arată fără dubiu că PSD nu se lasă până nu distruge justiția.

Să adune toți constituționaliști luminați din țara asta și să conteste la CCR, pe motive de legalitate și nu de oportunitate ca data trecută, raportul de revocare  întocmit de Toader. Iar dacă nu reușește, deși așa cum spune Vlad Perju, exită șanse reale, să-și asume o eventuală suspendare.”, scrie Andreea Pora.

Vezi şi:

S-a aflat! Iată cum a reușit Elena Udrea să părăsească țara cu sume colosale de bani

Pericol mare pentru Kaufland și Lidl! Marea lovitură pe care le-o pregătește un cunoscut lanț de magazine

EXCLUSIV Cât a costat operația președintelui Klaus Iohannis – Reacția Spitalului Militar

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare