sursa foto:  digi24.ro

EXCLUSIV Cât a costat operația președintelui Klaus Iohannis – Reacția Spitalului Militar

Joi, preşedintele României, Klaus Iohannis, a suferit o intervenţie chirurgicală artroscopică minim invazivă la umărul stâng, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) „Dr. Carol Davila”. Vineri, șeful statului a fost externat.

Astăzi, Bugetul.ro i-a întrebat pe angajații Biroului Informare și Relații Publice al Spitalului Militar cât a costat operația la care a fost supus președintele Iohannis.

Potrivit reprezentanților SUUMC, intervenția chirurgicală a fost decontată, deoarece Klaus Iohannis are calitatea de șef al statului român. Mai mult, la modul general, oficialii SUUMC ne-au transmis că aceasta este o procedură decontată în sistemul naţional al asigurărilor de sănătate.

Vezi și EXCLUSIV! Adevărată lovitură de teatru! Răsturnarea privitoare la sumele colosale plătite de Statul Român pentru operațiile de schimbare de sex

„Urmare la solicitarea dumneavoastră, formulată în baza prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrată la nivelul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” la nr. 2096/ A3934 din 26.10.2018, unitatea noastră este abilitată să vă comunice următoarele:

– în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane şi pentru completarea Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, decontarea serviciilor medicale (primară, de specialitate, de urgenţă, spitalicească şi de recuperare balneofizioterapeutică), aceasta se face în baza normelor proprii de aplicare.

– în ceea ce priveşte, la modul general, intervenţia artroscopică minim invazivă, aplicată pentru tratamentul chirurgical al afecţiunilor articulare, aceasta este o procedură decontată în sistemul naţional al asigurărilor de sănătate”, ne-a precizat Biroul Informare și Relații Publice al SUUMC.

La privat, prețul unei astfel de intervenții ajunge și la 4.000 de lei.

Vezi și Schimbare radicală în procedura de divorț! Documentul a fost publicat azi în Monitorul Oficial

Unde a lucrat soția lui Augustin Lazăr și ce pensie grasă are

ANAF a făcut anunțul! Cei care locuiesc în chirie sau care și-au închiriat apartamentul sunt vizați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare