sursa foto:  b1.ro

Andrei Gheorghe declanşează un SCANDAL IMENS în Biserică: Preoţii ‘s-au încăierat’ după slujba de sămbătă – acuzaţii dure

Incinerarea lui Andrei Gheorghe a iscat un adevărat scandal. De data aceasta, jurnalistul a stârnit un imens război în Biserica Ortodoxă. Totul s-a întâmplat după ce i-a fost organizată o slujbă la Crematoriul Vitan, acolo unde a fost incinerat.

Biserica Ortodoxă, reprezentată prin părintele Visarion Alexa, ‘a luat foc’ pur şi simplu când a aflat că jurnalistul a avut parte de o slujbă. Visarion Alexa a anunţat că nu recunoaşte slujba ţinută de preotul Adrian Singurov. Jurnalistul era ateu convins, dar familia și-a dorit să aibă parte de o slujbă.

„Peste milioane de ani şi trupul îngropat şi cel ars va arăta identic”, a declarat, sâmbătă, Adrian Singurov, cel care a ţinut slujba de la Crematoiul Uman Vitan.

Preotul Visarion Alexa îl acuză pe Adrian Singurov că l-a condus pe ultimul drum pe Andrei Gheorghe pentru bani.

„Acesta nu aparţine niciunei biserici ortodoxe care se află în comuniune cu Biserica Ortodoxă Română. Am înţeles că el se revendică ca aparţinând unei organizaţii care are în denumire ceva cu biserica rusă, dar nu este reprezentantul Patriarhiei Rusiei în România, deci, din punctul nostru de vedere, nu este preot. A fost solicitat de familie pe cont propriu. (…) Într-un regim democrat, legea cultelor permite apariţia unor organizaţii religioase, care pot împrumuta însemne, particularităţi din Biserica Ortodoxă. Legislaţia permite apariţia acestor organizaţii religiose cu pseudonimul „ortodox”. Exista astfel de organizaţii care funcţionează cladestin”, susține preotul Visarion Alexa, conform mediafax.

Preotul Adrian Singurov s-a apărat și nu vede de ce se face atâta scandal pe această temă. Părintele a încercat să-și explice gestul. El consideră că și incinerarea este o înmormântare normală și că oricine are dreptul la o slujbă.

„Sunt convins că o să iasă discuţii şi conflicte pe subiectul ăsta. E o înmormântare normală, însă răspunsul oficial al instituţiei Bisericii Ortodoxe Române vă garantez că o să fie cu totul altfel. O să iasă un război, măcel mediatic din clipa asta, sunt convins! Dar noi suntem pregătiţi cu orice, avem binecuvântarea Mitropolitului, suntem perfect relaxaţi“, a declarat Adrian Singurov pentru România TV.

Vezi și Florin Călinescu pornește o adevărată revoltă: “Câtă nesimțire! Aș face un TRIBUNAL doar pentru ăștia! PUȘCĂRIEEE…”

Rareș Bogdan nu a mai apărut la Realitatea Tv de câteva zile! Ce s-a întâmplat cu jurnalistul și ce plănuiește

Un gigant german intră în forță pe piața locală! Cine îl aduce în România, în luna aprilie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare