sursa foto:  ahvalnews.com

Angela Merkel a condamnat! Cancelarul şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan au fost de acord să intervină urgent

Cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, au fost de acord, în timpul unei convorbiri telefonice, că „este urgent să decidă o nouă încetare a focului şi să înceapă cât mai curând discuţii politice necesare.

Angela Merkel a condamnat vineri „atacurile brutale” contra forţelor turce în Siria şi a făcut apel ca ofensiva regimului sirian să se încheie la Idleb, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului german.

În timpul conversaţiei, Merkel a „condamnat atacurile brutale contra unităţilor turce şi a solicitat încetarea ofensivei regimului sirian şi a partizanilor săi”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

De asemenea, cancelarul a promis „solidaritatea” guvernului său în „furnizarea de ajutor umanitar persoanelor strămutate” la Idleb.

Joi, cel puţin 33 de militari au murit în atacurile aeriene atribuite de Ankara regimului sirian din regiunea idleb (nord-vest-ul Siriei).

Ankara a ripostat, ucigând 20 de combatanţi sirieni, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile Omului (OSDH).

Vineri, preşedintele rus Vladimir Putin şi Erdogan au avut o convorbire telefonică în cursul căreia şi-au exprimat „îngrijorarea” cu privire la situaţia din Idleb şi au decis să analizeze „posibilitatea de a organiza un summit”, potrivit Kremlinului.

Tot vineri, Rusia a spus că va trimite două nave de război echipate cu rachete de croazieră în apele coastei siriene şi a învinuit Ankara pentru uciderea celor 33 de soldaţi turci.

În total, luna aceasta, în regiunea Idlib au murit 54 de soldaţi turci, informează news.ro.

Vezi și

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare