auchan

sursa foto:  Facebook

Anomalia de la Auchan, depistată de Protecția Consumatorilor. Cu ce preț se vinde carnea de cerb în magazinul din Cotroceni

Zilele acestea, Asociația Protecția Consumatorilor a fost la Auchan, unde a descoperit o anomalie greu de explicat. În magazinul din Cotroceni, se vinde carnea de cerb mai ieftin decât cea de miel! Gospodinele vor avea o mare surpriză de Paști, dacă prețurile vor continua să urce în acest ritm alert. 

De mai bine de 33 de ani, inspectorii de la Protecția Consumatorilor merg în magazinele din România și le demască abuzurile pe care le fac comercianții. De la mâncare stricată la prețuri astronomice, inclusiv la carnea de cerb prezentată la final de februarie:

„În magazinul Auchan, din AFI Cotroceni, pulpa de cerb din Ungaria este mai ieftină decât pulpa de miel din România!!!
Cum poate fi explicat acest lucru?”, a transmis Asociația Protecția Consumatorilor, pe Facebook.

Din imagini se poate vedea clar că un kilogram de pulpă de cerb din Auchan, adus din Ungaria, costă doar 69,99 lei. La popul opus, o simplă pulpă de miel din România costă 109,90 de lei! Cu asemenea scoruri, este posibil ca românii să trăiască un adevărat șoc atunci când vor face cumpărături pentru Paști!

CITEȘTE ȘI: Gigantul care vrea să îngroape Lidl, Kaufland sau Carrefour în România. Strategia de marketing neașteptată a magazinelor Auchan

Reacția internauților, după ce au văzut anomalia din Auchan

Mulți internauți au încercat să dezlege „misterul” carne de cerb versus carne de miel. Părerile sunt împărțite. Redăm câteva dintre comentarii:

„Cel mai simplu argument este lăcomia, fără de margini, a bașnanilor, scuze, a oamenilor de afaceri români!”, „Păi eu cumpăr de la producătorul român direct, de ce mă băgați în Auchan? Dar dacă vreți să vedeți realitatea, întrebați cât este taxa de raft pentru producătorul român”,

„Cerbul a crescut gratuit în pădure, iar după vânarea sa, majoritatea valorii sale este profit. Pentru a avea un miel, oaia trebuie hrănită și îngrijită multe luni, apoi încă alte câteva luni trebuie îngrijit și mielul, până e gata de tăiere.

Prelucrarea sa costă bani și să nu uităm că este fără os, deci e carne fragedă, in comparație cu cerbul vânat care are carnea dură si probabil că se vinde cu os. Haideți sa încurajăm creșterea animalelor în România, nu importul altor produse din afara! Producătorii români merită mai mult suport, prin cumpărarea produselor locale”, sunt doar câteva dintre comentariile care au apărut la postarea despre Auchan.
CITEȘTE ȘI: Atenție, nu cumpărați acest produs din Lidl, Carrefour, Kaufland și Auchan. Cele mai multe sosuri au fost deja retrase

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare